Dinamo Kiev, cu Mircea Lucescu la timonă, și Nicolae Stanciu, autor al unei pase de gol pentru Slavia Praga, s-au calificat joi seara în optimile Europa League, ambele echipe câștigând în deplasare. Young Boys Berna a furnizat și ea o surpriză, eliminând pe Bayern Leverkusen.

Club Brugge – Dinamo Kiev 0-1 (0-0)/1-1 în tur/1-2 la general

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au furnizat o altă surpriză în șaisprezecimile de finală ale Europa League, eliminând Club Brugge, cu care remizaseră în tur 1-1 și în fața cărora plecau cu șansa a doua. Cele mai importante faze ale primei reprize au fost două suspiciuni de penalty, acordabil pentru gazde, niciunul dictat de arbitru, nici măcar cu intervenția VAR. Repriza secundă a început în aceași notă a pretențiilor de a primi lovitură de pedeapsă, din partea belgienilor. Portarii s-au remarcat apoi pe rând în minutele 63 și 70, pentru ca golul victoriei ucrainienilor să cadă în minutul 83, din execuția lui Tsygankov. Gol cu care a adus calificarea echipei conduse de Mircea Lucescu și care îl are în lot, accidentat, pe Băluță.

Leicester – Slavia Praga 0-2 (0-0)/0-0 în tur/ 0-2 la general

A fost seara românilor în Europa League, Nicolae Stanciu reușind și el, alături de Sparta Praga, să obțină o victorie puțin scontată în fața mult mai bine cotatei Leicester, căreia pe teren propriu nu a reuși să îi marcheze gol. A făcut-o în deplasare, chiar de două ori. La prima reușită și-a adus contribuția și românul, care a centrat precis în fața porții, de unde Provod a șutat frumos, în colțul porții. Al doilea gol al cehilor i-a aprținut lui Sima, care a punctat cu un superb șut de la distanță. Stanciu a fost schimbat în minutul 69 cu liberianul Dorley, un mijlocaș defensiv, trimis în teren pentru conservarea rezultatului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bayern Leverkusen – Young Boys Berna 0-2 (0-0)/3-4 în tur/3-6 la general

Scorul din manșa tur îi era favorabilă echipei germane, care avea nevoie de o victorie la limită. Nu doar că nu a obținut-o, dar nici măcar nu a reuși să marcheze. După o primă repriză anostă, elvețienii au punctat imediat după revenirea la cabine. Pe fondul ușoarei dominări a gazdelor, elvețienii a mai marcat o dată, în minutul 86, nu înainte ca în minutul 83 să fi prefațat golul cu un șut în bară. Ultima ocazie conssistentă le-a aparținut nemților, însă portarul elvețian s-a opus.

Manchester United – Real Sociedad 0-0 (0-0)/ 4-0 în tur/4-0 la general

Ole Gunnar Solskjær a abordat relaxat partida de joi, după ce câștigase categoric manșa tur, cu 4-0. Cu un mix de titulari și rezerve, Man Utd nu s-a întrebuințat excesiv, în fața unei formații dornice să demonstreze că rezultatul turului a fost un accident. Chiar și în condițiile date, statistica est de partea „dracilor roșii” la toate capitolele. Chiar și la cel al barelor și al golurilor anulate, dar mai puțin la penalty-uri ratate, Oyarzabal (Real) fiind cel care a șutat pe lângă poartă, în primul sfert de oră al partidei.

Celelalte rezultate înregistrate joi seara:

  • Ajax – Lille 2-1 (1-0)/ în tur 2-1/4-1 la general
  • Arsenal – Benfica 3-2 (1-1)/ în tur 1-1/ 4-3 la general
  • Napoli – Granada 2-1 (1-1)/ în tur 0-2/ 2-3 la general
  • Hoffenheim – Molde 0-2 (0-1)/ în tur 3-3/ 3-5 la general
  • Rangers – Antwerp 5-2 (1-1)/ în tur 4-3/ 9-5
  • Shakhtior – Makabi Tel Aviv 1-0 (0-0)/ în tur 2-0/ 3-0 la general
  • Villarreal – Salzburg 2-1 (1-1)/ în tur 2-0/4-1 la general
  • AC Milan – Steaua Roșie Belgrad 1-1 (1-1)/ 2-2 în tur/ 3-3 la general
  • AS Roma – Braga 3-1 (1-0) /(2-0)/ 2-0 în tur/5-1 la general
  • Dinamo Zagreb – Krasnodar 1-0 (1-0)/ 3-2 în tur/ 4-2 la general
  • PSV – Olympiakos 2-1 (2-0)/2-4 în tur/4-5 la general.