• PSG a pierdut finala ediției trecute în fața lui Bayern München (0-1).
  • Parizienii au avut cea mai scurtă pauză din istoria Champions League – 2 luni.
  • Dinamo Kiev, trupa lui Mircea Lucescu, a călcat strâmb, acasă, în fața lui Juventus.

Pentru fanii fotbalului a început fotbalul adevărat. Aseară a început sezonul de Champions League.

Mircea Lucescu spera să-l întâlnească, marți, pe Cristiano Ronaldo. Dinamo Kiev, echipa pregătită de antrenorul român, a jucat cu Juventus Torino. Din păcate pentru Lucescu, nu s-a întâmplat acest lucru, pentru că superstarul lusitan este în izolare, după ce a fost depistat cu COVID-19 în cantonamentul Portugaliei în Nations League, dar, chiar și așa, a fost un eveniment pentru „Il Luce”, pentru că s-a reîntâlnit cu Andrea Prilo, tehnicianul grupării torineze. Este fostul său elev de la Brescia, căruia i-a dat o șansă, pentru că Prilo a promovat de Mircea Lucescu la prima echipă a „rândunelelor” pe când acea 15 ani și a debutat pentru Brescia la două zile după ce a împlinit 16 ani. Marți, Pirlo și-a învins profesorul cu 2-0.

Meciul serii, PSG-Manchester United

PSG – Manchester United a fost duelul bogaților, iar mulți se așteptau ca trupa engleză să nu arate mai lucru cu PSG, pentru că forma din Premier League este una slabă. Venea după o victorie cu 4-1 în campiont, dar și după o umilință în etapa precedentă, în fața celor de la Tottenham, 2-5, pe „Old Trafford”. Totuși, la Paris, United s-a impus cu 2-1, golul victoriei fiind marcat de Marcus Rashford, așa cum a reușit și în urmă cu un an, când Manchester Uniter a eliminat-o pe PSG din „optimile” UEFA Champions League.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Lazio s-a impus, la Roma, în fața Borussiei Dortmund, cu scorul de 3-1. O altă supriză a serii a fost Chelsea – Sevilla. Partida s-a încheiat cu o remiză albă, iar ultimele două finaliste ale Europa League nu au produs spectacol. FC Barcelona a trecut en fanfare de maghiarii de la Ferencvaros, scor 5-1, în vreme ce Red Bull Leipzig a triumfat în jocul cul Istanbul Basaksehir (2-0). Rennes a remizat, acasă, ci Krasnodar, scor 1-1.