• Nana Falemi a vorbit despre scandalul creat în jurul cuvântului „negru“, rostit de Sebastian Colțescu
  • Fostul jucător de la Steaua crede că „gestul în sine nu a fost rasist, dar a fost prostesc, provenit din lipsă de educație sau ignoranță

Dincolo de ceea ce s-a întâmplat la Paris, trebuie să ne uităm și la situațiile când românii au fost victimele rasismului. De multe ori, această atitudine a venit din partea francezilor.

Inclusiv Simona Halep a fost victima rasismului, după ce a câștigat Roland Garros. Revista Charlie Hebdo a ilustrat subiectul cu o caricatură și textul „Fiare vechi“. O altă jucătoare de tenis din România, Irina Begu, a fost numită țigancă, de Caroline Garcia și sunt nenumărate cazurile când echipele românești de fotbal au fost discriminate.

Tot despre discriminare e vorba și în cazul anunțului scris în limba română și postat într-un lanț de supermarketuri din Marea Britanie.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Iată ce spune Nana Falemi, probabil singurul român care îl cunoaște și pe Sebastian Colțescu, și pe Pierre Webo: „N-a fost vorba de rasism, a fost doar o gafă, o prostie. De ce n-a fost vorba de rasism? Pentru că, în sportul de performanță la nivelul acesta, rasismul nu are loc. Oamenii care ajung la nivelul ăsta nu sunt rasiști. Gestul în sine nu a fost rasist, dar a fost prostesc, provenit din lipsă de educație sau ignoranță, pentru că atunci când ai de a face cu culturi diferite, dacă vrei să nu rănești, trebuie să ai grijă să te informezi, ca anumite cuvinte sau gesturi să nu fie interpretate.“