Napoli a cucerit primul titlu din Serie A după 33 de ani. Petrecerea fanilor, pătată cu sânge: un mort şi trei răniţi

Napoli a câștigat primul său titlu din Serie A după 33 de ani, în urma remizei cu Udinese pe Dacia Arena, provocând sărbători de bucurie la Napoli, scrie BBC. Ultima dată, Napoli a câștigat campionatul în 1990, cu o echipă inspirată de Diego Maradona, care a adăugat primul titlu cu trei ani mai devreme.

Victor Osimhen a marcat în minutul 52, după ce Sandi Lovric i-a dat un avantaj lui Udinese. Napoli a reușit să păstreze punctul de care avea nevoie pentru a câștiga al treilea titlu din Serie A cu cinci meciuri înainte de final.

Să-i vezi pe napoletani fericiți este suficient pentru a-ți da o idee despre acea bucurie pe care o simt. Acești oameni se vor uita la acest moment atunci când viața devine grea, au tot dreptul să sărbătorească așa.”, a declarat Luciano Spalletti, antrenorul lui Napoli, pentru DAZN.

Napoli pune capăt celor trei decenii de suferință

Te simți un pic mai relaxat știind că le-ai oferit acest moment de fericire.” Napoli pune capăt la trei decenii de suferință. Precedentele două titluri ale lui Napoli au venit pe vremea legendei argentiniene Maradona – după care stadionul lor poartă acum numele – în 1987 și 1990.

După acele zile de glorie, clubul a căzut în declin financiar, retrogradare și faliment; jucând în Serie C până în 2006. Au câștigat Coppa Italia de trei ori în ultimele 11 sezoane, dar fanii lui Napoli și-au dorit Scudetto.

Ei au acum o nouă distribuție de fotbaliști, cu atacantul nigerian Victor Osimhen, care a marcat 21 de goluri în 26 de meciuri de campionat, iar extrema georgiană Khvicha Kvaratskhelia a contribuit cu 12 goluri și 10 pase de gol. La 64 de ani, patronul Luciano Spalletti, care a câștigat de două ori Coppa Italia cu Roma, devine cel mai în vârstă antrenor care a câștigat Serie A.

Echipa sa a avut șansa de a ridica titlul cu șase meciuri înainte de finalul săptămânii trecute, dar nu a putut decât să obțină o remiză cu rivala locală Salernitana. Dar, cu un avans de 16 puncte față de Lazio, ocupanta locului al doilea, al treilea titlu din Serie A este acum confirmat.

Cum au sărbătorit fanii lui Napoli

Fanii lui Napoli au petrecut toată ziua în Napoli înainte de a umple Stadio Diego Armando Maradona pentru a urmări o transmisiune a meciului. Peste 10.000 de fani au călătorit spre nord pentru a-și vedea echipa la Udine.

Napoli s-a luptat în prima repriză, dar a primit golul de care avea nevoie după reluare, Osimhen găsind colțul după ce Kvaratskhelia a forțat o bună apărare a portarului lui Udinese, Marco Silvestri. După ce a preluat conducerea, Napoli a gestionat excelent jocul, ținându-și adversarii la distanță.

La fluierul de final, fanii echipei au intrat în fugă pe teren, dând startul la festivități atât la Udine, cât și la Napoli. Este un sentiment extraordinar, am așteptat atâția ani pentru acest moment”, a declarat Osimhen pentru DAZN. Să fim capabili să le oferim Scudetto napoletanilor este ceva ce nu vom uita niciodată în grabă și care va continua să trăiască în inimile noastre pentru tot restul vieții”.

Petrecere colectivă în Napoli, cu steaguri, fumigene, focuri de artificii, dansuri şi cântece până în zori, din păcate pătată rapid de doliu. Patru persoane au fost rănite, una dintre acestea murind.

Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, care fusese internat în stare gravă la spitalul Cardarelli. Dinamica este în curs de stabilire, însă se pare că, în euforia sărbătorilor, cineva a decis să tragă cu un pistol sau altă armă de foc. Două persoane sunt internate în spital din cauza rănilor la mâini provocate de petarde. Un bărbat în vârstă de 49 de ani şi un tânăr de 19 ani sunt trataţi la spitalul Pellegrini din Napoli, iar tânărul de 19 ani a suferit pierderea câtorva degete la mâna dreaptă.

Citește și

Exit mobile version