Echipa olimpică de fotbal a României a disputat miercuri la amiază partida decisivă pentru calificarea în fazele eliminatorii ale turneului olimpic de la Tokyo 2020, în compania reprezentativei Noii Zeelande. Meciul s-a încheiat 0-0, România ratând calificarea.

Mirel Rădoi a început partida cu o formulă de joc ofensivă, operând 6 schimbări faţă de partida cu Coreea de Sud.

Neozeelandezii au dominat partida din punct de vedere al posesiei, cu peste 60%, procurându-şi câteva ocazii de a marca, blocate bine de Aioani sau de linia defensivă a României.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Tricolorii au avut şi ei câteva situaţii clare de a marca, portarul Wood fiind de fiecare dată la post.

Noua Zeelandă a jucat pe final pentru conservarea rezultatului, atacurile timide ale tricolorilor neavând şanse de izbândă.


Min. 11 – Florescu pătrunde în careul advers şi şutează la colţul scurt. Mingea respinsă de portarul advers ricoşează în bară şi iese în corner.

Min. 31 – Aioani are o intervenţie salvatoare la şutul trimis pe jos, din lovitură liberă, de Chris Wood, scoţând de la rădăcina bării.

Min. 37 – Acelaşi Wood loveşte mingea cu capul din apropiere, dar Aionani respinge cu un reflex de ultim moment. Mingea, revenită la un atacant neozeelandez, este şutată pe spate, căzând cu noroc pe bara transversală.

Min. 60 – Marius Marin trimite din apropierea porţii adverse, cu capul, dar Woud e la post.

Min. 71 – Raţiu loveşte cu capul, acelaşi Woud refuzând românilor şansa de a deschide scorul.


România ratează calificarea în faza eliminatorie, din grupa B trecând mai departe Coreea de Sud, cu 6 puncte, şi Noua Zeelandă, cu 4 puncte, la fel ca România, dar cu un golaveraj mai bun.

ROMÂNIA: 12.Aioani – 15. Chindriş (16.Deaconu, 79), 6. Ghiţă, 17. R. Grigore – 14. Raţiu, 8. M. Marin (c),18. Dulca (10. Ciobanu, 79), 3. Fl. Ştefan – 13. Florescu (21. Sefer, 87), 19. Sîntean (9. Ganea, 59), 20. Dobre (11. V. Gheorghe, 79).
Rezerve: 1. Popa, 4. Paşcanu.
Selecţioner: Mirel Rădoi.

Noua Zeelandă: 1. Woud – 17. Eliott (15. Ingham, 46), 16. Stensness, 4. Pijnaker, 3. Cacace – 7. Just, 10. Stamenic, 8. Bell, 11. Champness (12. McCowatt, 46) – 9. Wood, 19. Garbett (6. Lewis, 72).
Rezerve: 13. Searle, 14. Stanger, 18. Waine, 20. Sutton.
Selecţioner: Danny Hay