Naționala de fotbal a României va juca un amical cu Anglia, în deplasare

România joacă vineri cu Irlanda de Nord în primul meci cu Mirel Rădoi pe bancă Sursă foto: Mediafax

Federaţia Română de Fotbal a anunţat miercuri că România va disputa în iunie două partide amicale, una cu Georgia, în 2 iunie, şi alta cu Anglia, patru zile mai târziu.

Naţionala României va juca împotriva Georgiei în ţară, iar cu Anglia în deplasare. Stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri şi orele de start vor fi stabilite ulterior.

Potrivit FRF, au trecut două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu 7 victorii şi un singur eşec în preliminarii.

La EURO 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 şi obţineau calificarea în „sferturi”.

„Palmaresul în faţa britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câştigat de două ori. Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic”, susţin reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal.

Cu Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, România s-a întâlnit ultima dată la un joc de pregătire pentru EURO 2016. Meciul s-a terminat 5-1 pentru România, golurile fiind înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keşeru plus un autogol.

România şi Georgia au jucat 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câştigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate.