• România va juca mâine un nou meci din preliminariile Cupei Mondiale 2022.
  • Germania este cel mai dificil adversar din Grupa J, şi liderul acesteia.
  • Cea mai categorică victorie a tricolorilor în faţa nemţilor este un 5-1, în anul 2004.
  • Din 13 meciuri directe, România a câştigat numai 2, a remizat în 3, şi are 8 înfrângeri.
  • Din grupa J mai fac parte Armenia, Macedonia de Nord, Islanda şi Lichtenstein.

Naţionala României de fotbal îşi dă examenul de maturitate mâine, contra Germaniei, de la ora 21:45. Ultima deplasare a naționalei germane la Bucureşti a avut loc în 2004. Era un meci amical, dar tricolorii s-au lăudat multă vreme cu victoria de 5 la 1. Între timp, trupa germană a câştigat un titlu mondial, în 2014, la Cupa Mondială desfăşurată în Brazilia.

Acum, vedetele echipei sunt Sane, Gnabry, Gundogan, Werner şi Havertz. Primii doi joacă în Bundesliga, la Bayern Munchen, iar ceilalţi 3, în Premier League, la Manchester City, respectiv Chelsea. Germania a învins Islanda cu 3-0, în primul lor meci din preliminariile Cupei Mondiale.

Și un rezultat de egalitate ne-ar putea fi util în cursa pentru calificare

Partida de mâine dintre România şi Germania contează pentru preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, din 2022. Din grupe se califică direct prima clasată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Cele mai bune 10 echipe clasate pe locurile secunde în grupe vor juca pentru ultimele 3 locuri europene de la Mondial. De aceea, şi un rezultat de egalitate ne-ar putea fi util în cursa pentru calificare.

Fostul internaţional român Narcis Răducan îţi spune mai multe despre cum ar trebui abordată partida: „Sunt convins că va analiza foarte bine adversarul, Mirel, şi va aplica tactica potrivită. Îmi e teamă că vine acest meci, tocmai pentru profilul acesta al nostru, mai recent căpătat, de a juca totul pe atac”.