• Nelson Piquet, triplu campion mondial în Formula 1, a fost amendat drastic pentru anumite declarații jignitoare la adresa lui Lewis Hamilton.
  • Pentru comentarii rasiste şi homofobe despre Lewis Hamilton, Nelson Piquet a fost amendat vineri de justiţia braziliană cu aproape 885.000 de euro.
  • Lewis Hamilton are șapte titluri mondiale.

Fostul pilot brazilian Nelson Piquet (70 de ani), triplu campion mondial în Formula 1, a fost amendat drastic pentru anumite declarații jignitoare la adresa britanicului Lewis Hamilton (38 de ani).

Pentru comentarii rasiste şi homofobe despre Lewis Hamilton, Nelson Piquet a fost amendat vineri de justiţia braziliană cu aproape 885.000 de euro, scrie The Guardian.

În noiembrie 2021, brazilianul a folosit un termen rasist pentru a se referi la accidentul lui Lewis Hamilton cu Max Verstappen (care este logodnicul fiicei sale, Kelly Piquet) la Marele Premiu al Marii Britanii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La puţină vreme după acest incident, a fost dezvăluit un alt interviu în care Piquet a folosit formulări rasiste ​​şi homofobe pentru a descrie înfrângerea lui Hamilton în faţa lui Nico Rosberg în Campionatul Mondial al Formulei 1 din 2016.

Procesul împotriva fostului campion mondial din Formula 1 a fost intentat de patru organizaţii pentru drepturile omului.

Judecătorul brazilian Pedro Matos de Arrudo şi-a justificat decizia de a impune o amendă de 5 milioane de reali “astfel încât, ca societate, să putem scăpa într-o zi de aceste acte dăunătoare rezultate din rasism şi homofobie”.

După ce a auzit remarcile lui Nelson Piquet, Lewis Hamilton – singurul pilot de culoare din Formula 1 – a spus că “mentalitățile arhaice” trebuie să se schimbe, inclusiv în sport.

Nelson Piquet a fost campion mondial în Formula 1 în 1981, 1983 și 1987. Lewis Hamilton are șapte titluri mondiale .

Citește și

Iahtul prezidențial al lui John F. Kennedy, expus în premieră la Salonul Nautic Internațional de la Palm Beach din 2023

FOTO: Lady Gaga se transformă în Harley Quinn. În ce film va apărea cântăreața

Vacanță de coșmar: Mușcată de un țânțar, o dansatoare și-a pierdut mâinile și picioarele în somn