• Noul primar al Bucureștiului a decis ce se întâmplă cu finanțarea clubului CSM București, implicit cu echipa de handbal feminin
  • Nicușor Dan a spus că nu se pune problem desfințării
  • Primăria va monitoriza însă atent finanțarea echipei

Nicușor Dan spune că nu se pune problema desființării echipei de handbal CSM București, câștigătoare de Liga Campionilor, dar că va încuraja atragerea de fonduri private, pentru ca Primăria să reducă costurile.

„Clubul Sportiv Municipal are echipa de handbal pe care o cunoaştem cu toţii, dar are şi foarte multe echipe de copii şi juniori, pe care aş vrea să le păstrăm în continuare. În ceea ce priveşte echipa de handbal, ea este o oportunitate pe care noi o avem. Nu cred că a fost ‘vândută’ corect, în sensul de marketing, performanţa pe care ea reuşeşte să o susţină constant. Nu se pune problema desfiinţării în acest moment a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă.

Deci în orice caz, nu o să avem o decizie brutală în privinţa ei, dar o să avem o preocupare în ceea ce priveşte finanţarea ei pe anii următori”, a declarat Nicușor Dan, la RFI.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Clubul Sportiv Municipal București este direct finanțat de Primăria Capitalei și are 14 secții sportive, inclusiv discipline precum scrablle, yachting sau motociclism.

Echipa de handbal feminin, câștigătoare a Ligii Campionilor în 2016, a fost în mai multe rânduri criticată pentru că a atras jucătoare străine, care au salarii mari, plătite din bani publici.