• Norvegia nu mai poate găzdui Campionatul European de handbal feminin de anul acesta
  • Turneul se va desfăşura în întregime în Danemarca
  • Naţionala României trebuia să joace în grupa D la Trodenheim, dar meciurile vor fi mutate în Danemarca

Norvegia nu mai poate organiza Campionatul European de handbal feminin în urma evaluărilor făcute de autorităţile sanitare norvegiene şi la cerinţa autorităţilor politice.

Turneul trebuia să se desfăşoare în Norvegia şi Danemarca în perioada 3-20 decembrie. Asociaţia Europeană de Handbal (EHF) s-a întâlnit de mai multe ori în ultimele zile cu Asociaţia Norvegiană de Handbal şi Asciaţia Daneză de Handbal pentru a găsi o soluţie. Părţile încearcă să se asigure că întregul turneu va avea loc în Danemarca.

„Suntem recunoscători pentru spiritul de cooperare şi înţelegerea comună pe care am întâlnit-o printre co-organizatorii noştri din EHF şi DHF. În acelaşi timp, avem durerea că trebuie să recunoaştem că de data aceasta nu a fost posibil să organizăm campionate acasă pentru Norvegia. Am fi fost foarte fericiţi”, a declarat preşedintele Asociaţiei Norvegiene de Handbal, Kåre Geir Lio.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Am muncit cu speranţa de a ajunge la campionatul din Norvegia. Acum este momentul să acceptăm că nu este posibil, cu liniile directoare care se aplică aici, acasă. Respectăm asta. Am spus de mai multe ori că autorităţile norvegiene sunt campioane mondiale în controlul infecţiilor şi sunt bucuros să repet asta. Asociaţia Norvegiană de Handbal respectă ceea ce decid autorităţile naţionale şi locale. Nu a fost posibil să găzduieşti Campionatele Europene acasă. Acum lucrăm împreună pentru a obţine o soluţie bună cu Danemarca ca unic organizator şi ne concentrăm asupra oportunităţilor care stau într-o astfel de implementare. Desigur, vom urma liniile directoare care se aplică şi în acest context – atât cele stabilite de autorităţile noastre, de EHF, cât şi de Danemarca” a mai adăugat Lio.

România va juca la Campionatul European în grupa D, împotriva Norvegiei, Germaniei şi Poloniei. Partidele trebuiau să se joace la Trodenheim, dar vor fi mutate în Danemarca.