• Statutul său de nevaccinat înseamnă că nu i se va permite să intre în Statele Unite pentru a juca în turneul care începe luna viitoare.
  • Djokovic a recunoscut că a fost un început de an dificil și că i-au trebuit luni de zile pentru a-și reveni.
  • Antrenorul lui Djokovic, fostul campion de la Wimbledon Goran Ivanisevic, a declarat că a fost un an greu pentru jucător.

Campionul de la Wimbledon, Novak Djokovic, speră ca autoritățile americane să schimbe regulile de intrare în timp util pentru a-i permite să participe la US Open, chiar dacă refuză să fie vaccinat împotriva coronavirusului. Principalul favorit sârb l-a învins duminică pe Nick Kyrgios în patru seturi și a câștigat al șaptelea său titlu la All England Club și a 21-a coroană de Grand Slam în total – ceea ce îl lasă la doar unul în urma lui Rafael Nadal.

Acum, el țintește o a patra medalie la US Open, după ce anul trecut a pierdut finala în fața lui Daniil Medvedev. Dar, în situația actuală, statutul său de nevaccinat înseamnă că nu i se va permite să intre în Statele Unite pentru a juca în turneul care începe luna viitoare.

Nu sunt vaccinat și nu am de gând să mă vaccinez, așa că singura veste bună pe care o pot avea este că au eliminat obligativitatea cardului verde de vaccinare sau cum îi spuneți pentru a intra în Statele Unite sau scutirea, a declarat jucătorul de 35 de ani.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Nu cred că scutirea este posibilă în mod realist. Cred că este vorba doar de faptul dacă vor elimina sau nu acest lucru la timp pentru ca eu să ajung în SUA. Sârbul a fost expulzat din Australia din cauza statutului său de vaccinare în ianuarie, împiedicându-l să-și apere titlul de la Australian Open.

Djokovic a recunoscut că a fost un început de an dificil și că i-au trebuit luni de zile pentru a-și reveni. M-a afectat cu siguranță în primele câteva luni ale anului, a spus el.

Am vrut să joc, dar, în același timp, când am intrat pe teren la Dubai, la primul turneu al anului, am simțit atât de multă presiune și emoții. Nu mă simțeam în apele mele pe teren. Mi-am dat seama în acel moment că va dura ceva timp, că trebuie să am răbdare și, mai devreme sau mai târziu, voi ajunge în starea, starea optimă, în care mi-aș dori să fiu.

Antrenorul lui Djokovic, fostul campion de la Wimbledon Goran Ivanisevic, a declarat că a fost un an greu pentru jucător. Acesta a spus că nu s-a îndoit niciodată că Djokovic își va reveni, descriindu-l ca fiind eroic. De oameni ca el nu te îndoiești, a spus el. „Este un mare campion. Se spune că poate i-a luat mult timp, dar nu i-a luat mult timp.