• Novak Djokovic este campionul de la Wimbledon 2021.
  • Sârbul l-a învins pe italianul Matteo Berrettini.
  • Novak Djokovic a câștigat cel de-al douăzecelea titlu de Grand Slam, egalându-i pe Roger Federer și Rafael Nadal.

Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară în carieră turneul de la Wimbledon și a obținut al treilea titlu de Grand Slam din acest an, după Australian Open și Roland Garros. Sârbul l-a învins pe italianul Matteo Berrettini cu scorul  6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3. Finala din acest an a durat trei ore și 27 de minute.

Djokovic a început foarte bine și a profitat de numărul mare de erori neforțate ale italianului, ducând scorul la 5-2. Berrettini a revenit însă, a salvat o minge de set la 5-3, și a dus jocul în tiebreak, unde s-a impus cu 4-7. Seturile doi și trei au fost la discreția numărului unu mondial, care a și-a asigurat încă din debutul fiecăruia break-urile necesare și suficiente pentru a duce scorul la seturi la 2-1.

În setul 4 părea că Berrettini are puterea de a nu ceda pe propriul serviciu, ducând setul de la egal a egal până la 3-3. Djokovic a forțat pe retur a luat totuși break-ul și s-a desprins la 5-3, după care, în game-ul 10 a valorificat a 3-a minge de meci și implicit meciul și turneul. Pentru câștigarea finalei la Wimbledon, Novak Djokovic va fi recompensat cu 1.989.000 euro și 2.000 de puncte ATP, în timp ce Matteo Berrettini va primi 1.053.000 euro și 1200 de puncte ATP.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Novak Djokovic a câștigat cel de-al douăzecelea tiltu de Grand Slam, egalându-i pe Roger Federere și Rafael Nadal. Djokovic are șansa de a realiza anul acesta Golden Slam-ul, câștigarea celor patru turnee de Grand Slam într-un singur an. Asta, dacă se va impune la turneul de la US Open și va primi medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.