Novak Djokovic, Rafael Nadal și Andy Murray critică decizia Wimbledon de a interzice jucătorii ruşi şi bieloruşi

Wimbledon sursă foto - Twitter
  • Jucătorii de tenis Novak Djokovic şi Rafael Nadal critică decizia Wimbledon de a interzice jucătorii ruşi şi bieloruşi: „Foarte nedrept”, spun cei doi campioni.
  • All England Club, care găzduieşte Wimbledon, şi-a justificat acţiunile într-o declaraţie postată pe Twitter.
  • Andy Murray „nu este de acord” cu interdicţia impusă jucătorilor ruşi şi bieloruşi de a participa la Wimbledon.

Novak Djokovic şi Rafael Nadal au contestat faptul că Wimbledon a interzis jucătorilor ruşi şi belaruşi să participe la al doilea mare eveniment de tenis al sezonului, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina şi a faptului că Belarusul s-a alăturat Kremlinului, potrivit Fox News.

Numărul 2 la masculin, Daniil Medvedev, actualul campion la simplu masculin de la US Open, se numără printre cei afectaţi de interdicţie. De asemenea, Aryna Sabalenka, jucătoarea nr. 4 la feminin, care este din Belarus, este, de asemenea, interzisă la turneul de la Wimbledon.

Cred că este foarte nedrept (faţă de) colegii mei ruşi din tenis. Nu este vina lor ce se întâmplă în acest moment cu războiul”, a declarat Nadal, în Spania, unde se pregăteşte să joace la Madrid Open.

El a adăugat: „Îmi pare rău pentru ei. Wimbledon a luat pur şi simplu decizia lor… guvernul nu i-a forţat să o facă. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele săptămâni, dacă jucătorii vor lua o decizie în acest sens”.

Djokovic a comparat situaţia cu cea în care a fost interzis la Australian Open şi în ţara Australia pentru că nu a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

„Nu este acelaşi lucru, dar trecând prin ceva similar la începutul acestui an pentru mine, este frustrant să ştii că nu poţi juca. Îmi menţin în continuare poziţia că nu susţin decizia (de la Wimbledon – n.r.). Cred că nu este corect, nu este corect, dar asta este ceea ce este”, a spus el.

All England Club, care găzduieşte Wimbledon, şi-a justificat acţiunile într-o declaraţie postată pe Twitter.

„În circumstanţele unei astfel de agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină beneficii din implicarea jucătorilor ruşi sau belaruşi în The Championships”, a precizat organizaţia.

Andy Murray „nu este de acord” cu interdicţia de la Wimbledon

Andy Murray participă la turneul din Madrid şi a fost întrebat de reporteri despre interdicţia care îi vizează pe jucătorii din Rusia şi Belarus.

Nu sunt de acord ca jucătorii să fie interzişi. Ceea ce am înţeles eu din îndrumare a fost că ruşii şi bieloruşii pot juca dacă semnează o declaraţie că sunt împotriva războiului şi împotriva regimului rus”, a spus Murray.

Jucătorul a continuat spunând că a vorbit cu oameni care lucrează la Wimbledon şi că ştie cât de „dificilă este poziţia”.

„Nu cred că există un răspuns corect. Am vorbit cu unii dintre jucătorii ruşi. Am vorbit cu unii dintre jucătorii ucraineni. Îmi pare foarte rău pentru jucătorii care nu au voie să joace şi înţeleg că li se va părea nedrept. Dar îi cunosc şi pe unii dintre oamenii care lucrează la Wimbledon şi ştiu cât de dificilă a fost poziţia în care s-au aflat. Îmi pare rău pentru toată lumea, îmi pare rău pentru jucătorii care nu pot juca şi nu susţin o parte sau alta”, a adugat Andy Murray.