• Ministerul francez al Sănătății a anunțat că vor fi necesare permise de vaccin pentru sportivii care participă la evenimentele viitoare.
  • Numărul 1 mondial a câștigat Roland Garros în 2021, dar șansa lui de a juca anul acesta este în pericol.

Numărul 1 mondial al tenisului a fost expulzat în mod senzațional din Australia din cauza statutului său de vaccinare. Dacă până acum guvernul Francez susținea că tenismenul ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat, de data aceasta, se schimbă regulile.

Guvernul a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Grand Slam de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare, conform The Sun. Decizia vine de la ministrul Sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu. Aceasta a subliniat că nu vor exista excepții sau cazuri speciale în care sportivii nevaccinați vor putea participa la activități sportive și sociale.

Legea privind certificatul de vaccinare este adoptată. Din momentul în care va fi promulgată, certificatul va fi obligatoriu pentru intrarea în spațiile unde e nevoie de pașaport sanitar (stadioane, teatre sau alte săli) pentru spectatori, angajați și sportivi, atât cei francezi, cât și cei străini”, a scris ministrul Roxana Mărăcineanu pe Twittter.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Mișcarea Franței de a înăspri restricțiile vine la doar câteva zile după ce Djokovic părea trist după ce a aterizat în Dubai.

El a părăsit Australia după ce i-a fost anulată viza de către guvernul local înainte de a-și pierde recursul la tribunalul din Melbourne.

După ce a încălcat legea strictă a țării privind migrația, Novak Djokovic nu va avea voie să se întoarcă timp de trei ani „cu excepția unor circumstanțe”.

Djokovic este unul dintre cei trei jucători din top 100 ATP care nu au fost vaccinați încă.