• Echipa profesionistă de rugby Manuma Samoa a stat departe de casă timp de 104 zile
  • Au trecut prin Aukland, apoi Perth – unde au susținut meciul de rugby, s-au întors în Auckland pentru carantină, iar acum sunt din nou în Samoa, dar departe de cei dragi
  • Jucătorii de rugby au făcut din carantină o perioadă frumoasă și au reușit să-și mențină moralul ridicat, chiar dacă au fost departe de casă pentru o lungă perioadă

Echipa profesionistă de rugby, Manuma Samoa, a părăsit insula Samoa pentru un meci în deplasare pe data de 23 februarie, însă pandemia de COVID-19 nu le-a mai permis să se întoarcă acasă.

Jucătorii au fost departe de casă de 104 zile, trecând prin Auckland, Noua Zeelandă, apoi Perth, oraș din Asutralia unde au avut meciul, s-au întors în Auckland pentru perioada de carantină, iar acum sunt din nou acasă, în Samoa, dar departe de cei dragi.

Primul meci al echipei, din sezonul Global Rapid Rugby, era programat pentru data de 14 martie. Prin urmare, echipa a părăsit Samoa pe 23 februarie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ajunși în Aukland, au avut parte de două săptămâni de cantonament, apoi au mers să joace în Perth, Australia. Planul de întoarcere era simplu: zburau spre casă, trecând prin Aukland și aveau destul timp să se pregătească pentru un nou meci în Apia, programat pentru 21 martie.

Planurile le-au fost date peste cap chiar în timpul meciului, când guvernul din Samoa a declarat că din data de 15 martie, cei care vin către Samoa și au călătorit în una dintre cele 33 de țări de pe lista afectată, vor fi nevoiți să petreacă două săptămâni în carantină.

Din păcate, Australia se afla pe lista celor 33 de țări.

Echipa de rugby a avut voie să intre în Noua Zeelandă, iar jucătorii au rămas în complexul unei biserici din Aukland. Aici, o cameră era împărțită de 20 de jucători.

Pe 24 martie a venit un alt anunț care avea să-i afecteze pe jucătorii de rugby: guvernul din Samoa a declarat că din data de 26 martie, toate zborurile către Samoa vor fi anulate.

Theodore McFarland, unul dintre jucători, a declarat că nu au avut parte de intimitate, iar unii colegi chiar au sforăit în timpul somnului. Tot el a mai spus că în ciuda sforătitului, starea lor de spirit a fost bună pe tot parcursul șederii la Auckland.

Echipa a jucat bingo în majoritatea serilor, au gătit carne la grătar pentru a se menține în formă, și-au transformat camera în sală de forță și, mulțumită unei mici nereguli în regulament, au reușit să se antreneze afară.

Totuși, acum sunt acasă, în Samoa, dar sunt departe de cei dragi pentru încă două săptămâni, conform regulilor de carantinare.