• Peng Shuai, în vârstă de 35 de ani, fostă campioană la dublu la Wimbledon și la Roland Garros, l-a acuzat marți pe vicepremierul în retragere Zhang Gaoli că a făcut presiuni asupra sa pentru a face sex.
  • CNN nu a putut verifica în mod independent autenticitatea postării de peste 1.600 de cuvinte și a contactat-o pe Peng pentru comentarii, precum și Biroul de informații al Consiliului de Stat din China, care se ocupă de solicitările de presă pentru guvernul central.
  • În postare, care se citește ca o scrisoare deschisă către Zhang, ea susține că a avut o relație pe o perioadă intermitentă care s-a întins pe cel puțin 10 ani.

Acuzația explozivă #MeToo a unei vedete chineze de tenis împotriva unui fost lider de stat a fost înăbușită de o cenzură generală, autoritățile grăbindu-se să elimine orice mențiune a unui scandal sensibil din punct de vedere politic care a răsunat pe internetul chinez.

Peng Shuai, în vârstă de 35 de ani, fostă campioană la dublu la Wimbledon și la Roland Garros, l-a acuzat marți pe vicepremierul în retragere Zhang Gaoli că a făcut presiuni asupra sa pentru a face sex, potrivit capturilor de ecran ale unei postări șterse între timp de pe contul verificat al lui Peng pe Weibo, platforma chineză de socializare de tip Twitter.

CNN nu a putut verifica în mod independent autenticitatea postării de peste 1.600 de cuvinte și a contactat-o pe Peng pentru comentarii, precum și Biroul de informații al Consiliului de Stat din China, care se ocupă de solicitările de presă pentru guvernul central.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Postarea a fost dată jos în mai puțin de 30 de minute


În postare, care se citește ca o scrisoare deschisă către Zhang, ea susține că a avut o relație pe o perioadă intermitentă care s-a întins pe cel puțin 10 ani. Peng spune că și-a deschis inima în fața lui Zhang, care are acum 75 de ani.
„De ce a trebuit să te întorci la mine, m-ai luat la tine acasă pentru a mă forța să fac sex cu tine? Da, nu aveam nicio dovadă și era pur și simplu imposibil să am dovezi”, a scris ea.

Pe măsură ce acuzațiile lui Peng au făcut valuri online, cenzura a intrat în acțiune cu o viteză și o ferocitate nemaiîntâlnite în niciunul dintre cazurile #MeToo anterioare din țară.

Postarea ei lungă, publicată marți, la scurt timp după ora 22.00, a fost ștearsă în mai puțin de 30 de minute. Capturi de ecran ale acesteia au circulat inițial pe scară largă pe rețelele de socializare și în grupuri de chat private, dar în scurt timp au fost și ele cenzurate, împreună cu alte postări care discutau despre acest caz.