• O medaliată de la Jocurile Olimpice şi-a scos medalia la licitaţie pentru a ajuta un copil bolnav.
  • Ulterior, cumpărătorul i-a spus că îşi poate păstra premiul.
  • Maria Andrejczyk, o aruncătoare de suliță în vârstă de 25 de ani care a învins cancerul și o accidentare la umăr pentru a concura la Jocurile Olimpice din acest an.

O atletă din Polonia și-a scos la licitație medalia de argint de la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a strânge bani pentru o operație de salvare a unui băiețel, relatează The Independent.

Ulterior, cumpărătorul i-a spus că îşi poate păstra premiul.

Maria Andrejczyk, o aruncătoare de suliță în vârstă de 25 de ani care a învins cancerul și o accidentare la umăr pentru a concura la Jocurile Olimpice din acest an, a declarat că a decis să scoată la licitație medalia sa pentru a ajuta un băiat, știind cât de mult a trebuit să „lupte împotriva adversității și a durerii”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Banii sunt pentru Milosz Malysa, un bebeluș cu o malformație cardiacă, a cărui familie a strâns fonduri pentru ca acesta să fie operat în Statele Unite. Părinții lui Milosz au anunțat săptămâna trecută că băiatul riscă să moară în curând dacă nu este operat.

Zabka, un lanț de magazine popular în Polonia, a licitat 200.000 de zloți (51.000 de dolari), dar a spus că o va lăsa pe atletă să-și păstreze medalia.

„Am fost emoționați de gestul frumos și extrem de nobil al olimpicei noastre”, a precizat Zabka.

Fanii au contribuit cu încă 76.500 de dolari pentru a-l ajuta pe băiat.

Chiar înainte de licitația câștigătoare, autoritățile din comunitatea lui Andrejczyk din Polonia au declarat că sunt pregătite să îi facă o replică a medaliei.