• Regatul va fi prima națiune din vestul Asiei care va găzdui aceste jocuri.
  • La aceste jocuri se așteaptă să participe peste 32 de țări.
  • Trojena este menit să acționeze ca un catalizator pentru creșterea și diversificarea economică.

Arabia Saudită a câștigat o licitație pentru a găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029 într-o stațiune montană planificată, care face parte din proiectul său de oraș inteligent Neom, în valoare de 500 de miliarde de dolari.

Regatul va deveni prima națiune din vestul Asiei care va găzdui aceste jocuri, la care se așteaptă să participe peste 32 de țări.

Cu sprijinul nelimitat al conducerii saudite și al ASR Prințul Moștenitor pentru sectorul sportiv, suntem mândri să anunțăm că am câștigat licitația pentru a găzdui AWG TROJENA2029, fiind prima țară din vestul Asiei”, a declarat pe Twitter ministrul saudit al sporturilor, prințul Abdulaziz bin Turki.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Arabia Saudită a trimis o scrisoare de interes Consiliului Olimpic al Asiei în luna august, iar o decizie a fost luată săptămâna aceasta de către Consiliul Olimpic, care și-a desfășurat luni și marți, în Cambodgia, reuniunile consiliului executiv și ale adunării generale.

Jocurile vor fi găzduite la complexul Trojena al lui Neom, care urmează să fie finalizat în 2026.
Trojena va oferi facilități de schi în aer liber, un lac artificial cu apă dulce și o rezervație naturală, potrivit site-ului proiectului. Dezvoltarea, o nouă destinație globală pentru turismul montan, a fost anunțată de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman în luna martie.

Trojena este menit să acționeze ca un catalizator pentru creșterea și diversificarea economică, în conformitate cu obiectivele regatului în cadrul economic Saudi Vision 2030.

Se preconizează că va realiza peste 10.000 de locuri de muncă și va adăuga 3 miliarde de riali saudiți (800 de milioane de dolari) la economia regatului până în 2030.