• Hațegan și asistenții săi nu au îngenuncheat înainte de Italia – Țara Galilor.
  • Ovidiu Hațegan este ajutat la EURO de R. Ghinguleac și S. Gheorghe.
  • Fotbaliștii Țării Galilor au îngenuncheat în sprijinul BLM.
  • În schimb, nu toți fotbaliștii italieni au îngenuncheat.

A făcut ce a făcut – sau mai bine zis de data asta n-a făcut! – și a ajuns din nou în centrul unei discuții despre rasism!

Despre cel mai bine cotat arbitru român este vorba. Ovidiu Hațegan a provocat discuții la Italia – Țara Galilor, de la EURO, după ce a refuzat să pună genunchiul jos. La fel ca el au făcut asistenții Ghinguleac și Sebastian Gheorghe, dar și mai mulți jucători italieni.

Vedetele Bernardeschi și Belotti, dar și Toloi, Emerson și Pessina – marcatorul golului – au preferat să stea în picioare la momentul gestului popularizat de mișcarea Black Lives Matter.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În schimb, toți fotbaliștii galezi au îngenuncheat înaintea partidei. Au terminat meciul la fel – au pierdut cu 0-1. Vor juca totuși în optimi după ce au depășit Elveția la golaveraj.

Înaintea începerii EURO, UEFA a anunțat că îi susține pe fotbaliștii și oficialii care hotărăsc să îngenuncheze înaintea meciurilor. Toleranță zero împotriva rasismului. Le recomandăm suporterilor să respecte echipele și jucătorii care vor decide să facă acest gest, spune poziția UEFA.