• Gaz Metan a anunţat marţi că 8 jucători pleacă de la echipă.
  • Veteranul Răzvan Pleşca, 37 de ani, a admis că jucătorii n-au mai fost plătiţi din martie.
  • Mijlocaşul Boubacar Fofana a dezvăluit că el n-a mai dorit să continue.

Jucătorii de fotbal nu sunt imuni la criza provocată de pandemia de COVID-19. În România, mulţi jucători nu au mai încasat vreun ban din luna martie.

Este și cazul celor de la Gaz Metan Mediaş. Mai mult, ca să scape de costuri, clubul a renunţat la 8 jucători, deşi mai sunt doar 5 partide de disputat în actualul sezon.

Pleşca susţine, însă, că jucătorii lui Mediaş sunt privilegiaţi – la alte echipe, jucătorii n-au primit niciun ban în 2020.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Nu avem ce face. Aşa a decis conducerea, că nu mai are rost să le mai prelungească contractele cu încă o lună. Pe 11 martie, când s-a întrerupt campionatul, noi eram una dintre puţinele echipe din România cu banii la zi.

La alte echipe, nu luaseră nici pe ianuarie. Oficial, spun că mă voi retrage la finalul sezonului viitor”, a declarat Răzvan Pleșca, fotbalist.

Aflat de 2 ani în România, Fofana a decis să nu rămână la Mediaş. Deşi nu şi-a mai primit salariul de 4 luni, jucătorul din Guinea spune că lipsa motivaţiei l-a făcut să plece.

„Mi-a plăcut foarte mult la Mediaş, oraş bun, oameni buni. Este dificil să trăieşti fără salariu, dar înţelegem, cu pandemia că totul s-a prăbuşit. Am încheiat contractul şi vom vedea când ne vom primi banii”, a declarat Boubacar Fofana, fotbalist.