Partida „Stejarilor” cu Belgia, suspendată. Autoritățile belgiene nu lasă echipa de rugby să călătorească în România

romania-rugby Sursă foto: Profimedia
  • Belgia a anunțat că nu se prezintă la partida de rugby cu România.
  • Meciul era programat pe 7 februarie, la Craiova.
  • Jocul era inclus în etapă a ediției 2020 a Rugby Europe Championship.

Federația Română de Rugby a anunțat vineri că meciul de rugby dintre România și Belgia, programat pe 7 februarie, la Craiova, din ultima etapă a ediției 2020 a Rugby Europe Championship, nu va mai avea loc.

Rugby Europe, forul continental care organizează această competiție a anunțatvineri seara că Federația Belgiană de Rugby a informat oficial că din cauza contextului pandemic actual, autoritățile belgiene nu permit echipei naționale de rugby să părăsească țara pentru a călători în România, în ciuda faptului că la noi în țară nu sunt în acest moment restricții care să împiedice disputarea meciurilor din Rugby Europe Championship.

Meciurile restante, reprogramate

Colegiul Director al Rugby Europe se va reuni zilele următoare pentru a lua o decizie legată de acest meci și de implicațiile pe care le are în desfășurarea viitoare a competiției.

Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situației sanitare, fiind stabilite, în cele din urmă, a se disputa pe 7 februarie 2021.

În această etapă, pe lângă meciul România – Belgia, mai sunt programate a se disputa Georgia – Rusia și Spania – Portugalia.