• O persoană implicată în organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost depistată pozitiv în urma unui test COVID.
  • Toshiro Muto, președintele executiv al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, a confirmat acest lucru și a spus că persoana în cauză vine din străinătate.
  • Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a spus că dacă un astfel de eveniment se va desfășura în siguranță, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi o dovadă de solidaritate globală pe timp de pandemie.

O persoană care locuiește în cartierul rezidențial al sportivilor ce urmau să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost testată pozitiv în urma unui test COVID, conform unui anunț făcut de organizatori, relatează The Guardian.

Toshiro Muto, președintele executiv al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, a confirmat sâmbătă că o persoană din străinătate, implicată în organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a fost depistată pozitiv. Nu au fost oferite mai multe informații despre respectiva persoană, invocându-se probleme de confidențialitate.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost amânate timp de un an din cauza pandemiei de coronavirus, motiv pentru care acum evenimentul de desfășoară fără spectatori și cu reguli stricte de carantină. Anul acesta, evenimentul de desfășoară între 23 iulie și 8 august 2021.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

În urmă cu trei zile, Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a declarat că o Olimpiadă de la Tokyo „sigură” va fi o dovadă de solidaritate globală în timpul pandemiei. Declarația a fost făcută în aceeași zi în care infecțiile din orașul gazdă au atins cel mai ridicat nivel din ultimele aproape șase luni.

Bach urmează să viziteze Fukushima săptămâna viitoare, când regiunea va găzdui meciuri de softball înainte de ceremonia de deschidere din 23 iulie.

Jocurile au fost afectate și de o serie de eșecuri, inclusiv de depășiri masive ale bugetului.