• Opt persoane care l-au îngrijit pe Maradona până în momentul morții sale sunt acuzate de omucidere.
  • Judecătorul a decis că personalul medical i-a aplicat un tratament „deficitar și iregulat”.
  • Maradona a murit în urma unui stop cardiac.

Medicii, asistentele și un psiholog care l-au îngrijit pe legendarul fotbalist argentinian Diego Maradona vor fi judecați pentru omucidere, potrivit unei hotărâri publicate după o anchetă privind moartea acestuia în urma unui stop cardiac, potrivit Itv.

Judecătorul a decis că personalul medical responsabil de recuperarea lui Maradona în urma unei operații i-a aplicat un tratament „deficitar și iregulat”. Hotărârea a arătat că cele opt persoane care l-au îngrijit pe Maradona până în momentul morții sale sunt acuzate de omucidere.

Potrivit codului penal argentinian, această infracțiune duce, de obicei, la o pedeapsă de la 8 la 25 de ani de închisoare. Deocamdată nu există o dată stabilită pentru proces. Inculpații au negat responsabilitatea pentru moartea lui Maradona, iar unii dintre avocații lor au cerut respingerea cazului.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din istorie, Diego a murit în noiembrie 2020 în urma unui atac de cord la Buenos Aires, la vârsta de 60 de ani. Anul trecut, o echipă de 20 de experți chemați să cerceteze moartea acestuia au ajuns la concluzia că personalul medical a acționat „într-o manieră inadecvată, deficitară și nepăsătoare”.