• Pierre Gasly a scris istorie la Monza, reușind să câștige Marele Premiu în fața lui Carlos Sainz
  • Este primul pilot francez care câștigă o cursă în Formula 1 după 24 de ani
  • L’Equipe i-a dedicat prima pagină din ediția tipărită de astăzi

Pierre Gasly este numele aflat pe buzele tuturor fanilor Formulei 1. Francezul de 24 de ani a câștigat o cursă pentru prima dată în carieră, chiar la Monza. El a profitat de eroarea lui Hamilton. Campionul mondial a primit o penalizare și a terminat cursa abia pe locul 7.

Gasly a profitat la maxim și s-a impus. Pilotul de la Scuderia AlphaTauri a spălat parțial rușinea pentru Ferrari, pentru care Vettel și Leclerc au abandonat. Gasly a fost sunat de președintele Franței, Macron, după victorie.

Pierre Gasly, câștigător la Monza: Nu am avut timp să vorbesc părinții pentru că a fost o nebunie. Președintele Franței m-a sunat și a trebuit să… Da, Emmanuel Macron m-a sunat. Și a trebuit să-l sun înapoi. Nu am avut nicio secundă de respir până acum. Dar voi avea“.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Gasly avea doar 10 ani când a început să atragă atenția în cursele de karting. A progresat rapid, iar la 19 ani era deja pilot de rezervă în Formula 1. În weekend a devenit cel de-al 109-lea pilot care câștigă o cursă din Formula 1. Gasly i-a dedicat victoria lui Antoine Hubert. Bunul său prieten și-a pierdut viața în 2019 într-o cursă de Formula 2.