Pierre Gasly, primul pilot francez care câștigă o cursă în F1 după 24 de ani: „M-a sunat Macron“

Pierre Gasly este numele aflat pe buzele tuturor fanilor Formulei 1. Francezul de 24 de ani a câștigat o cursă pentru prima dată în carieră, chiar la Monza. El a profitat de eroarea lui Hamilton. Campionul mondial a primit o penalizare și a terminat cursa abia pe locul 7.

Gasly a profitat la maxim și s-a impus. Pilotul de la Scuderia AlphaTauri a spălat parțial rușinea pentru Ferrari, pentru care Vettel și Leclerc au abandonat. Gasly a fost sunat de președintele Franței, Macron, după victorie.

Pierre Gasly, câștigător la Monza: Nu am avut timp să vorbesc părinții pentru că a fost o nebunie. Președintele Franței m-a sunat și a trebuit să… Da, Emmanuel Macron m-a sunat. Și a trebuit să-l sun înapoi. Nu am avut nicio secundă de respir până acum. Dar voi avea“.

Gasly avea doar 10 ani când a început să atragă atenția în cursele de karting. A progresat rapid, iar la 19 ani era deja pilot de rezervă în Formula 1. În weekend a devenit cel de-al 109-lea pilot care câștigă o cursă din Formula 1. Gasly i-a dedicat victoria lui Antoine Hubert. Bunul său prieten și-a pierdut viața în 2019 într-o cursă de Formula 2.

Exit mobile version