• Mihai Marinescu este singurul pilot român care a câştigat o cursa de Formula 2.
  • El a alergat împotriva unor nume mari, ca Ricciardo, Sainz jr, Bottas.
  • Mihai a lucrat cu Mick Schumacher şi cu Max Verstappen ca inginer de cursă.

Mihai Marinescu este singurul pilotul român cu victorii în F2. Dacă nu ştiai, Formula 2 era antecamera Formulei 1, locul unde toţi piloţii îşi doresc să ajungă. Lipsa banilor l-a făcut pe român să abandoneze F2. Bugetul pentru un pilot de F2 este de 1 milion de euro pe sezon pentru o echipă de mijlocul clasamentului.

Din păcate, în 2012, după 3 ani, de F2, Mihai a trebuit să se retragă din competiţie. Guvernul nu a mai avut bani ca să-l sponsorizeze.

„Ne-am angajat la nişte costuri, am făcut cursele, am făcut raportul pentru fiecare eveniment şi am fost să decontăm şi nu ne-a fost decontat decât 5%-10% per eveniment”, spune Mihai,

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

În cei doi ani de F2, Mihai a avut adversari faimoşi. Daniel Ricciardo, Carlos Sainz jr., Valtteri Bottas şi Sergio Perez sunt doar câteva dintre nume. Victoriile sale au venit la Monza, în 2011, Brands Hatch şi Nurburgring în 2012.


Mihai este acum, pe lângă pilot, şi inginer în echipe precum Prema Powerteam sau Jenzer Motorsport. Aşa a avut oportunitatea de a lucra cu piloţi celebri, ca Max Verstappen şi Mick Schumacher. Mihai ne spune şi diferenţele dintre cei doi.

Mihai Marinescu, pilot de curse: „Nu sunt similitudini între cei doi, sunt caractere complet diferite. Mick Schumacher este o persoană liniştită, calculată. Pe de altă parte, Verstappen e instinctiv. Max a devenit unul care e foarte rău.”