Poli Iaşi şi Astra au retrogradat din Liga 1. Echipele care merg la baraj

Mediafax Foto
  • Astra Giurgiu și Poli Iași au retrogradat direct
  • FC Voluntari și FC Hermannstadt merg la barajul pentru menținere în Liga 1
  • Chindia Târgoviște şi Viitorul vor juca barajul pentru Conference League

După ultima etapă a play-out-ului Ligii 1, Astra Giurgiu și Poli Iași au retrogradat direct, FC Voluntari și FC Hermannstadt merg la barajul pentru menținere în Liga 1 și Chindia Târgoviște și Viitorul vor juca barajul pentru Conference League.

Ultima etapă a play-out-ului Ligii 1 s-a jucat miercuri după-amiază, toate meciurile având loc cu începere de la ora 18.30. Principalele mize erau salvarea de la retrogradarea direct, evitarea meciurilor pentru barajul de menținere și ocuparea unuia din primele 2 locuri, ce duc la barajul pentru Conference League.

Până în minutul 69, singurele goluri din cele 5 partide se marcaseră în meciul Gaz Metan Mediaș – Poli Iași, unde gazdele conduceau cu 4-0. În minutul 69, FC Hermannstadt marca împotriva lui FC Argeș și se salva pentru moment de la retrogradarea direct. Următorul gol a venit în minutul 71, dar tot în meciul Gaz Metan – Poli, oaspeții marcând prin Cristea. În același minut, UTA Arad rata un penalty, ce le-ar fi asigurat locul 2.

În minutul 80, Astra și Poli erau retrogradate, Hermannstadt și Voluntari mergeau la baraj și Chindia cu UTA ocupau primele două locuri. Zaharia a marcat în minutul 82, reducând diferența de pe tabelă, tot la Gaz Metan – Poli (4-2).

Un singur gol, la oricare din celelalte 4 meciuri, ar fi schimbat configurația clasamentului, singurele locuri sigure fiind cel al Chindiei, prima poziție, și al lui Poli, ultima.

Ultimul meci care s-a încheiat a fost FC Viitorul – Astra Giurgiu, cu golul marcat de gazde, în al șaselea minut suplimentar.

Astfel, Astra Giurgiu și Poli Iași au retrogradat direct, FC Voluntari și FC Hermannstadt merg la barajul pentru menținere în Liga 1 și Chindia Târgoviște şi Viitorul vor juca barajul pentru Conference League.