• Messi a spart toate recordurile din fotbal
  • E cel mai mare jucător din istoria Barcelonei
  • Messi a semnat primul contract cu Barca pe un șervețel

Povestea lui Messi la Barcelona a început în anul 2001 cu un contract semnat pe un șervețel și se încheie cu un fax trimis către conducerea clubului.

Messi a apărut parcă de pe altă planetă și a uimit pe toată lumea: are 34 de trofee în palmares cu Barcelona. E cel mai mare marcator din istoria clubului și din campionatul Spaniei.

10 titluri de campion, 4 trofee Champions League și 6 Baloane de Aur – cele mai multe. Messi a fost cel mai bun marcator din Europa de 6 ori și deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

O variantă de ultimă oră pentru Leo Messi: Sepsi a pus pe Facebook anunțul „Dacă vrei și tu, noi te așteptăm cu drag”.

E un moment care schimba multe în fotbal, un cutremur. Lui Gică Popescu, de exemplu, nu îi vine să creadă. Și spune că nu înțelege de ce ar pleca Messi de la Barca, și că, dacă pleacă, clubul va fi foarte afectat: pleacă suporteri, pleacă și sponsori de lângă echipă.

Cu ce se alege Barca din plecarea lui Messi

Clubul spune că ar avea de câștigat 700 de milioane de pe urma unei clauze.

Messi zice că poate pleca gratis, poate activa o clauză pe care o are în contract, și care, teoretic, a expirat pe 10 iunie. Însă, odată cu pandemia de coronavirus prelungită, s-a prelungit și sezonul.

Ori se lămurește la tribunal, ori Barca se înțelege pana la urmă la bani cu noul club, City probabil, și se alege totuși cu ceva. În jur de 220 de milioane de euro, aceasta este suma pe care o vehiculează presa catalana.

La mijloc sunt si suporterii: e important să îți faci și ieșirea așa cum trebuie. Pentru că dacă Messi pleacă fără ca Barca să încaseze nimic de pe urma lui, cred că îi cad toate statuile.