• Premier League își propune o boicotare a rețelelor sociale luna viitoare ca răspuns la abuzul continuu asupra jucătorilor, în mediul online.
  • Conform propunerii inițiale, boicotul va avea loc în perioada 1-3 mai.
  • Cluburile din Premier League au fost rugate să-și confirme sprijinul pentru acest demers până luni după-amiază.

Premier League își propune o boicotare a rețelelor sociale luna viitoare ca răspuns la abuzul continuu asupra jucătorilor, în mediul online, conform BBC Sports. Conform propunerii inițiale, boicotul va avea loc în perioada 1-3 mai.

Sugestia este ca cluburile să boicoteze mass-media online timp de 24 de ore în preajma jocurilor din etapa a 34-a, în timp ce Premier League va renunța a mai fi activă în aceste medii în toate cele trei zile.

Această inițiativă vine pe fondul unei creșteri a incidentelor în care jucătorii din campionatul englez au avut de suferit în urma unor reacții abuzive cu tentă rasistă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cluburile din Premier League au fost rugate să-și confirme sprijinul pentru acest demers până luni după-amiază.

Birmingham City și Swansea, precum și campionii scoțieni de la Glasgow Rangers au organizat recent boicoturi de o săptămână.

Facebook, care deține Instagram, a răspuns la recentele inițiative de boicot susținând că se angajează să combată abuzurile pe platformele sale.

Printre fotbaliștii care au acuzat manifestări rasiste în mediul online se numără Tyrone Mings (Aston Villa), Son Heung-min (Tottenham), Trent Alexander-Arnold, Naby Keita și Sadio Mane (Liverpool)

La sfârșitul lunii martie, fostul atacant al lui Arsenal și al naționalei Franței, Thierry Henry, a spus că se retrage de pe rețelele de socializare din cauza rasismului și a agresiunilor de pe platforme.

Manchester United a creat un sistem de raportare online pentru a încuraja fanii să semnaleze abuzurile din mediile sociale, după evenimente pe scară largă de acest gen asupra jucătorilor de la echipele masculine și feminine ale clubului.