• Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor au devenit primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română.
  • Cele trei sportive orginare din Kenya sunt legitimate la clubul Steaua București.
  • Atletele kenyene pot reprezenta de acum România în toate competițiile internaționale.

Atletismul românesc are parte de o premieră. Joan Chelimo (31 de ani, foto, în stânga), Stella Ruto (26 de ani, foto, în centru) și Delvine Meringor (29 de ani, foto, în stânga) au devenit, joi, primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română.

Cele trei sportive africane, legitimate la clubul Steaua București, au depus jurământul la Autoritatea Națională pentru Cetățenie în prezența președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, a reprezentanților clubului Steaua București și a antrenorului Carol Șanta, potrivit fra.ro.

Așadar, cele trei atlete pot reprezenta de acum România în toate competițiile internaționale. Joan și Delvine au realizat deja baremul pentru Jocurile Olimpice în proba de maraton, iar Stella va încerca să se califice în proba de 5.000 de metri sau în cea de 3.000 metri obstacole. Cele trei sportive vor participa în România în acest an este Campionatul Național de 5.000 și 10.000 de metri, de la Pitești, de săptămâna viitoare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Florin Florea, președintele FR Atletism: „Este un moment foarte important pentru atletism românesc. Arătăm tuturor că suntem o națiune deschisă, cu o gândire europeană și prin sosirea celor trei atlete întărim echipa României. Îmi doresc ca în 4-6 ani România să evolueze în Superliga Europei”.