• Cîțu, despre Euro 2020: Pe stadion vor fi doar persoane vaccinate.
  • Premierul a precizat că este de acord cu propunerea UEFA.
  • România va găzdui în luna iunie cinci meciuri din cadrul Euro 2020.

Dacă ai bilet la meciurile de la EURO de pe Arena Naţională, am noutăţi pentru tine. Accesul pe stadion îţi va fi permis numai dacă eşti vaccinat. E anunţul făcut de Florin Cîţu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern. Premierul spune că nu a făcut decât să accepte propunerea venită din partea UEFA.

Avem certificat de vaccinare şi în România şi vom face Campionatul European în România pentru persoanele vaccinate. Deci, deja există aceste lucruri. Noi am spus de la început şi am avut discuţia cu organizatorii de evenimente, care au fost de acord. Avem Summer Well la Bucureşti, am discutat şi cu cei de la Cluj, toţi au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”, a declarat Florin Cîțu. Acesta a precizat că este de acord cu propunerea UEFA.

România va găzdui în luna iunie cinci meciuri din cadrul Euro 2020.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Potrivit FRF, programul meciurilor găzduite de Arena Națională este următorul:
Grupa C
Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

Optime de finală
Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00.

E o schimbare față de anunțul de acum o lună al Ministerul Tineretului şi Sportului, care spunea că accesul spectatorilor va fi permis în baza unui test negativ, efectuat în ziua meciului. Organizatorii EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale. Primul pilon pe care s-a construit acest scenariu este următorul: fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.

Cel mult 13.000 de spectatori vor asista din tribune la cele patru meciuri găzduite în luna iunie de cel mai mare stadion al ţării.