Președintele FIFA, Gianni Infantino, spune că va cere fiecărei țări din lume să numească un stadion după Pelé

LONDON, UNITED KINGDOM - (ARCHIVE): A file photo dated June 1, 2016 shows Pele as he attends the photocall event held at Julien's Auction House where his personal belongings will be auctioned in London, United Kingdom. Brazilian Football legend Pele lost his fight to colon cancer and passed away at the age 82. Neil Hall / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat luni că îşi doreşte ca, în amintirea lui Pele, fiecare din ţările afiliate la FIFA să denumească un stadion după marele fotbalist, potrivit The Independent.

Sosit în Brazilia pentru a asista la ceremonia de înmormântare a lui Pele, Gianni Infantino a fost prezent la catafalcul legendarului fotbalist de la stadionul Vila Belmiro.

Pele este etern, iar FIFA îi va aduce un omagiu Regelui! Am cerut tuturor federaţiilor din lume să se ţină un moment de reculegere în memoria lui, înaintea meciurilor. Şi pot să spun acum că le vom cere celor 211 federaţii afiliate să redenumească un stadion, în memoria lui Pele. În fiecare ţară trebuie să existe un stadion cu numele lui. Generaţiile viitoare trebuie să îşi amintească de Pele!” , a spus Infantino.

Legenda braziliană, care a fost singurul jucător care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o luptă cu cancerul.

Exit mobile version