• Claudiu Miu a fost campion multinaţional şi balcanic la escaladă
  • Climb Again este primul centru de terapie prin escaladă pentru copiii cu dizabilități
  • Poți dona și ajuta prin SMS la 8844 cu textul „VEZI

La Climb Again este plin de copii cu nevoi speciale care vin să facă escaladă. Și nu se opresc pănă nu ajung în vârf. Claudiu Miu, fost campion multinațional și balcanic, lucrează cu ei și este mândru de realizarile lor.

Claudiu Miu, instructor: „Îi învățăm să aibă curaj. Să depășească frici și limite. La nevăzători…Noi le dăm indicații cu ajutorul ceasului. Mâna stângă la ora 10, mâna dreapta la ora 2 unde sunt poziționate prizele. Descoperă lumea cățăratului și sigur ajung în vârf, iar lumea se vede altfel de acolo. Îsi dau seama că sunt în vârf după sunet.”

Andrei vrea să fie un model pentru alți oameni cu dizabilități și să nu se limiteze.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Andrei: „Doresc să am rezultate cât mai bune în cățărat ca să inspir alți oameni cu dizabilități să fie puternici.”

Alex vine des să escaladeze. Cu multe emoții, dar și bucurie, ajunge în vârf sau se dă cu tiroliana. De Crăciun, își dorește ca Moșul să știe despre reușitele lui la Climb Again.

Alex: „…o bicicleta și…cum să spun…să știe ce trasee am făcut.”

Răzvan are deficențe de vedere, este antrenor de escaladă și este îndrăgit de copiii de aici. Mai mult de atât, el face parte și din lotul național de paraclimbing.

Răzvan, instructor: „Escalada îl ajută pentru că se menține în formă, își menține tonusul. Sportul mi-a prins foarte bine pentru că mi-a dezvoltat încrederea în mine…la început, antrenându-mă cu oameni cu dizabilități dar și cu oameni care nu au, a fost un mediu foarte incluziv si m-a ajutat foarte mult.”