Prințul William va participa la finala Euro 2024 de la Berlin. Va fi prezent și Keir Starmer, noul Premier al UK

Prințul de Wales va participa duminică la finala Euro 2024 de la Berlin pentru a vedea cum va juca Anglia împotriva Spaniei, a confirmat Palatul Kensington, scrie BBC. Prințului i se va alătura și prim-ministrul Sir Keir Starmer. Echipa de fotbal a Angliei își propune să câștige primul premiu important din ultimii 58 de ani.

Prințul William este președintele Asociației de Fotbal (FA) și a participat la victoria Angliei asupra Elveției în sferturile de finală și la meciul din faza grupelor împotriva Danemarcei.

După victoria din semifinală în fața Olandei de miercuri, Prințul William a felicitat echipa într-o postare pe X, spunând: „Ce frumusețe, Ollie!”. Ollie Watkins a asigurat victoria echipei cu o lovitură de ultim minut care a ferit Anglia de a intra în prelungiri.

Tatăl prințului, Regele, a felicitat echipa pentru victoria din semifinală și le-a transmis „cele mai bune urări” pentru meciul de duminică. Prințul de Wales și-a luat fiul cel mare, Prințul George, în finala Euro în 2021, la Wembley, când Anglia a pierdut la penalty-uri în fața Italiei.

Prințul William a participat la victoria echipei împotriva Germaniei la Euro 2022 feminin și le-a acordat jucătoarelor medalii. Echipa masculină nu a câștigat niciun turneu important de la Cupa Mondială din 1966 și nu a câștigat niciodată Campionatul European. Mii de suporteri ai Angliei sunt așteptați la Berlin duminică, meciul de la Olympiastadion începe la ora 20:00.

Întrebat despre o posibilă sărbătoare în cazul în care Anglia câștigă, Sir Keir a spus „cu siguranță ar trebui să marcăm această ocazie”, dar nu a confirmat o zi liberă pentru țară, spunând că nu dorește „s-o înfrunte”.

Exit mobile version