• Echipele din Liga 1 au primit regulile pe care trebuie să le respecte la reluarea campionatului
  • Jucătorii vor fi amendați și chiar suspendați dacă vor alimina secreții nazale sau salivă pe teren
  • Liga 1 s-ar putea relua începând cu 13 iunie

Echipele din Liga 1 şi din Liga 2 au primit protocolul emis de Federaţia Română şi de Liga Profesionistă de Fotbal pentru reluarea antrenamentelor colective, dar şi pentru startul campionatelor. Dacă în Liga 2 se vor juca doar meciurile din play-off, în primul eşalon toate grupările se vor întoarce pe teren, însă cu un set de reguli pe care jucătorii, antrenorii şi toţi membrii cluburilor trebuie să le respecte.

S-a renunţat la şedintele tehnico-tactice în vestiar, acolo unde nu vor mai ajunge toţi jucătorii, ci doar titularii. Restul fotbaliştilor vor merge direct pe suprafaţa de joc sau pe băncile de rezerve. Se vor evita strângerile de mână, iar jucătorii nu vor mai fi însoţiţi pe teren de copii.

Înainte, în timpul şi după meciuri, sportivii trebuie să aibă grijă să elimine secreții nazale și salivă pe suprafața de joc, în zona tunelului de access şi a băncii tehnice. Jucatorii care vor încălca aceste reguli, „vor fi sancționați conform prevederilor din art. 63. alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăga o penalitate sportiva’. Articolul respectiv prevede „suspendare de la 6 la 12 jocuri”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Distanţa de 2 metri dintre persoane se va păstra atât în zona băncilor de rezerve, cât şi la duşuri.