• Paris St. Germain şi Olympique Marseille s-au confruntat miercuri seara în Super Cupa Franţei, meci găzduit de stadionul Bollaert-Delelis din Lens.
  • PSG a câștigat cu scorul de 2-1
  • Pentru parizieni a fost cea de a 10-a Super Cupă din istorie câştigată

A fost a doua oară când cele două echipe s-au întâlnit în Super Cupă, în 2010 câştigătorii fiind cei de la Olympique Marseille, după prelungiri şi lovituri de departajare.

De data aceasta, PSG s-a impus cu 2-1, după un meci dominat de parizieni, cu multe faze de poartă de ambele părţi, însă fără spectatori şi pe o vreme ploioasă.

Omul primei reprize a fost argentinianul Mauro Icardi, care s-a aflat la primul meci de la revenirea sa în echipă. Acesta a deschis scorul în minutul 39 (1-0), după ce iniţial îi fusese anulat un gol, pe motiv de offside.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Mai mult, Icardi a mai ratat o şansă uriaşă de gol, după ce l-a driblat pe portar şi a şutat inexplicabil în bara transversală.
Tot în prima repriză, lui Mbappe i-a fost anulat un gol, după ce arbitrul a consultat sistemul var şi a constatat că a fost afară din joc.

În partea secundă Pochettino l-a schimbat pe Di Maria cu Neymar. Icardi s-a remarcat din nou când după o pătrundere a fost faultat în careu.

Arbitrul a consultat sistemul VAR şi a decis să acorde lovitură de pedeapsă. Neymar a transformat cu un şut pe centrul porţii (2-0, min. 85). Cu un minut înainte de expirarea celor 90 regulamentare, Dimitri Payet a marcat golul de onoare, cu care a şi închis tabela.

PSG, cu Mauricio Pochettino la comandă, a câştigat astfel primul Trofeu al anului în Franţa.

Pentru parizieni a fost cea de a 10-a Super Cupă din istorie câştigată, trofeul „staţionând” în vitrina campioanei pentru al 8-lea an la rând.