Radu Drăgușin, elogiat de italieni după ce a debutat pentru Juventus, în Champions League. „Un colos cu personalitate”

Juventus Torino s-a impus, miercuri, pe teren propriu, în fața lui Dinamo Kiev, echipa entrenată de Mircea Lucescu, scor 3-0, în grupele Ligii Campionilor.

Internaționalul român Radu Drăgușin, în vârstă de 18 ani, a bifat, cu această ocazie, și debutul său la echipa de seniori a trupei torineze. Tehnicianul Andrea Pirlo l-a introdus pe Drăgușin pe teren în minutul 69 al meciului, când românul l-a înlocuit pe stoperul Merih Demiral (22 de ani).

După meciul cu trupa lui „Il Luce”, Radu Drăgușin a fost lăudat de presa din Italia, dar jurnaliștii au și glumit pe seama sumei sale de transfer.

Corriere dello Sport – „O noapte pe care Radu Drăgușin nu o va uita. Meciul s-a terminat în minutul 66, la scorul de 3-0. După acel moment, Demiral a fost înlocuit cu puternicul fundaș Radu Drăgușin, jucător născut în 2002. Drăgușin a debutat pentru Juventus în Champions League fără să aibă la activ vreo apariție în Serie A”.

Novantesimo„Bun venit, Drăgușin! În minutul 69 al meciului și-a făcut apariția Radu Drăgușin, fundaș născut în 2002, despre care mereu s-a vorbit la superlativ. Jucătorul a fost adus în 2018 la Juventus, de la echipa Regal Sport București, iar în viitorul apropiat sunt șanse să-l vedem destul de des în teren.

Cel mai probabil va fi jucătorul care îl va schimba pe Giorgio Chiellini, atunci când Pirlo va odihni titularii. Drăgușin a fost foarte sigur pe el la primele minute în fotbalul mare, a dat siguranță echipei. Suntem siguri că viitorul lui va fi unul strălucit”.

Juve a plătit 250.000 de euro, în schimbul lui Dărgușin

Goal.com„Juve a achitat numai 250.000 de euro pentru Radu Drăgușin, care la acel moment era căpitanul naționalei U16. Un adevărat chilipir pentru club, având în vedere că Drăgușin este considerat unul dintre cei mai talentați români ai momentului.

Drăgușin este un colos de 1.91m, foarte puternic, care de asemenea își domină adversarii în aer. Se poziționează foarte bine în teren și are multă personalitate în joc. Trebuie să se adapteze în continuare la cerințele clubului, însă Bonucci pare a fi mentorul ideal pentru el. Visul lui Drăgușin de a debuta în prima echipă a lui Juventus a fost realizat, rămâne de văzut ce urmează”.

Radu Drăgușin a fost achiziționat de Juventus Torino în vara anului 2018, de la Regal Sport București. Până la debutul de aseară, pentru echipa mare a „Bătrânei Doamne”, românul a evoluat, pe rând, la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.

Exit mobile version