Rafael Nadal anunță retragerea din tenisul profesionist. Jucătorul a câștigat 22 de titluri de Grand Slam

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenisul profesionist. În vârstă de 38 de ani, sportivul care a câștigat 22 de titluri de Grand Slam, a anunțat vestea într-un mesaj video postat pe X, scrie SkyNews.

„Bună ziua tuturor. Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist”, a spus spaniolul. Realitatea este că au fost niște ani dificili, mai ales ultimii doi. Nu cred că am fost capabil să joc fără limitări”, a mai spus el.

„În această viață, totul are un început și un sfârșit. Și cred că este momentul potrivit pentru a pune capăt unei cariere care a fost lungă și mult mai de succes decât mi-aș fi putut imagina vreodată.”

Câștigătorul de 14 ori la Roland Garros, care se mândrește și cu patru titluri la US Open și a câștigat Wimbledon în 2008 și 2010, s-a luptat cu diverse accidentări în ultimii ani.

Nadal a recunoscut în luna mai a anului trecut că se află la final de carieră și că speră să poată juca un ultim an în turneu în 2024.

„Sunt foarte încântat că ultimul meu turneu va fi finala Cupei Davis și că îmi voi reprezenta țara”, a declarat starul tenisului în postarea video.

El a spus că turneul va aduce un final potrivit carierei sale, deoarece „una dintre primele mele mari bucurii ca jucător profesionist de tenis a fost finala Cupei Davis la Sevilla în 2004”. Spania a învins Statele Unite, cu Nadal învingător în fața americanului Andy Roddick.

Exit mobile version