Rafael Nadal a fost reales în Consiliul Jucătorilor ATP. Djokovic, nevoit să se retragă din cauza unui posibil conflict de interese

Sursa foto: Profimedia
  • Rafael Nadal a fost reales în Consiliul Jucătorilor ATP, alături de Federer și Murray.
  • Pablo Andujar și Marcus Daniell au obținut primul mandat în Consiliul ATP.
  • Novak Djokovic va lipsi din Consiliu, pentru că face parte deja din PTPA.

Rafael Nadal a fost reales în Consiliul Jucătorilor ATP. Alături de el vor fi, din nou, Roger Federer și Andy Murray, însă Djokovic, numărul 1 mondial, va lipsi din noua formulă. Printre cei 12 membri ai Consiliului care reprezintă interesele jucătorilor de tenis se numără și Pablo Andujar și Marcus Daniell, care se află la la primul mandat.

Novak Djokovic și Vasek Pospisil au fost nevoiți să se retragă din Consiliu din cauza unui potențial conflict de interese. Cei doi fac deja parte din noua Asociație a Jucătorilor Profesioniști de Tenis, care promite să reprezinte mai bine jucătorii aflați la început de drum sau mai slab clasați.

„Nole”, dezamăgit

„N-am candidat efectiv pentru Consiliu, și nici Vasek, dar amândoi am fost nominalizați de un grup mare de jucători. ATP practic nu permite niciunui jucător activ să facă parte din Consiliu și orice altă organizație din ecosistemul tenisului, ceea ce este dezamăgitor, ca să fiu sincer”, a reacționat Novak Djokovic. Consiliul Jucătorilor ATP se va reuni în noua sa formulă anul viitor, ocazie cu care îşi va alege preşedintele şi vicepreşedintele.

MEMBRII CONSILIULUI JUCĂTORILOR ATP

  • Top 50 ATP: Rafael Nadal, Roger Federer, John Millman, Felix Auger- Aliassime
  • 51-100 ATP: Pablo Andujar, Gilles Simon
  • Top 100 ATP la dublu: Marcus Daniell, Bruno Soares