• Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost ales marți în poziția de membru al Consiliului FIFA
  • Acesta a mai adăugat că alegerea sa înseamnă pentru România și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost ales marți în poziția de membru al Consiliului FIFA. El a fost unul dintre candidații la posturile rezervate UEFA în organismul forului mondial. Mandatul său de 4 ani a fost confirmat în cadrul celui de-al 45-lea Congres UEFA, de la Montreux, Elveția.

„Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA”, a declarat președintele FRF, pentru frf.ro.

Acesta a mai adăugat că alegerea sa înseamnă pentru România și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului, care se va transpune totodată în decizii pe care va încerca să le influențeze la nivel internațional și național.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Totodată, prin demersul de a candida și de a fi ales mi-am dorit să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model și pentru ale sectoare de activitate din țara noastră”, a mai declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Ceilalți trei membri în Consiliul FIFA din partea UEFA, a căror candidatură a fost confirmată în ședința de marți, sunt Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru).

Locul rezervat unei persoane de sex feminine, în același organism de conducere al FIFA, a fost câștigat, în urma alegerilor, de Evelina Christillin (Italia).