• Simona Halep este acuzată de a doua încălcare a reglementărilor antidoping în urma descoperirii unor nereguli în pașaportul său biologic.
  • Vestea proastă a venit vineri seara din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).
  • Un grup de experți independenți din cadrul pașaportului biologic a descoperit suficiente discrepanțe în cazul lui Halep, ceea ce a dus la rezultatul negativ al pașaportului și la a doua acuzație.

Simona Halep a reacționat la puțin timp după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a acuzat-o, din nou, de a doua încălcare a regulamentului antidoping. Jucătoarea de tenis susține că este nevinovată. Simona Halep crede că este victima unei hărțuiri din partea ITIA, care încearcă să o găsească vinovată pentru ceva ce susține că nu a făcut niciodată”.

Mesajul integral postat de Simona Halep:

„Din 7 octombrie, când am fost acuzată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) pentru o suspiciune de dopaj, am trăit cel mai negru coșmar prin care am trecut vreodată în viața mea.

Recomandări

FERMIERII PROTESTEAZĂ LA BRUXELLES
CARE ESTE SECRETUL LONGEVITĂȚII
ROMÂNII, CONSUMATORI DE PRODUSE BIO
IOHANNIS MERGE LUNI LA PARIS
UN AVIATOR ȘI-A DAT FOC ÎN SEMN DE PROTEST
LUKAȘENKO VREA UN NOU MANDAT

Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar acum mă confrunt cu o hotărâre constantă a ITIA, dintr-un motiv pe care nu pot să-l înțeleg, să-mi dovedească vinovăția, deși eu nu m-am gândit niciodată să iau vreo substanță ilicită. Am încercat de două ori să am ocazia să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit constant motive pentru a amâna.

Acum, că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție nenormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care mi-au analizat sângele au spus extrem de clar că acesta este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt o motivație din partea lor de a mă găsi vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui fel de înșelăciune. Nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru la care sper, în acest moment, este să am posibilitatea de a fi în sfârșit judecată de judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi ofere șansa de a-mi dovedi nevinovăția. Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să îmi pot prezenta în sfârșit cazul la ședința care este programată la sfârșitul lunii mai, după mai multe întârzieri cauzate de ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să exersez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu pot să vă mulțumesc mai mult pentru asta. Cu dragoste, Simona”, a scris Simona Halep.

Citește și: