• Real Madrid, Barcelona și Juventus au câștigat un proces împotriva UEFA.
  • Procesul avea în vedere sancțiunile impuse de UEFA în cazul Super Ligii de fotbal.
  • Cazul va fi analizat și la Curtea Europeană de Justiție.

Real Madrid, Juventus și Barcelona au câștigat în instanță împotriva UEFA, în cazul Superligii Europene de Fotbal.

Un tribunal din Spania a decis că UEFA nu are dreptul să ia măsuri împotriva cluburilor care au încercat să creeze Super Liga Europeană de fotbal. Cu alte cuvinte, UEFA nu le poate amenda pe cele 12 mari cluburi europene așa cum plănuiau. Ba mai mult, nu vor putea nici să le excludă pe Real Madrid, Barcelona și Juventus din competițiile europene pentru doi ani, așa cum își dorea președintele UEFA Aleksander Ceferin.

În primăvară, 12 echipe de top din Europa, Real, Barcelona, Juventus, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, AC Milan, Inter și Atletico Madrid plănuiau să lanseze ESL în care să participe numai cele mai puternice echipe ale continentului. UEFA a obligat cluburile să se abandoneze ideea și le-a amenințat cu amenzi și excluderea din competiții.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Nouă dintre cele 12 s-au retras și au primit doar amenzi, în timp ce Real, Barelona și Juve nu au dat înapoi, iar UEFA a pornit o investigație. Acum, UEFA e forțată să oprească aceste investigații, să renunțe la sancțiuni, iar cazul va ajunge și la Curtea Europeană de Justiție, unde va fi analizat monopolul pe care vrea UEFA să îl impună asupra fotbalului european.