• Reprezentativa Belgiei, „diavolii roșii” au condus la pauză cu 0-2.
  • În finală, Franța va lupta pentru titlul împotriva Spaniei.
  • Echipa națională de fotbal a Franței s-a calificat joi seara în finala Ligii Națiunilor, învingând cu 3-2, în semifinala jucată pe Juventus Stadium, din Torino.

Belgia a dominat mare parte din prima repriză, având cele mai mari ocazii şi marcând două goluri cu şuturile surprinzătoare ale lui Carrasco şi Lukaku.

Primul a reuşit să deschidă scorul în minutul 37, cu un şut plasat surprinzător, de la 10 metri, pe colţul scurt al porţii lui Lloris, printre doi fundaşi francezi.

Peste doar 3 minute, De Bruyne l-a angajat perfect în adâncime pe Lukaku, care a şutat puternic din colţul careului de 6 metri, pe colţul scurt, dar la înălţime, surprinzându-l pentru a doua oră pe Lloris.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Repriza s-a încheiat 0-2, dar cu câte o nouă ocazie la fiecare poartă. Încă un şut bun, din marginea careului de 16 metri, a lui Hazard, a fost reţinut de portarul francez, după care Mbappe a trimis din unghi închis în plasa laterală a porţii lui Curtois.

Francezii au revenit de la vestiare cu altă motivaţie şi au preluat iniţiativa, reducând din diferenţă prin Benzema, în minutul 62, acesta izbutind să marchez din întoarcere, talonat de 2 fundaşi belgieni, şutul său la colţul lung, de la 12 metri, lovind pe interior plasa laterală a porţii lui Curtois (1-2, min. 62).

Peste doar 6 minute, arbitrul partidei a acordat un penalty Franţei, după un fault în careu asupra lui Griezmann, confirmat abia după consultarea sistemului VAR. Mbappe a executat imparabil, aducând egalitatea pe tabela de marcaj (2-2, min. 69)

Diavolii belgieni s-au trezit din „pumni” şi şi-au creat câteva ocazii periculoase, şutul lui De Bruyne fiind respins in extremis, de sub transversală, de Lloris, iar golul de 3-2 marcat de Lukaku din faţa porţii, după o centrare de manual a lui Carrasco, fiind anulat pentru un offside „milimetric” constat de sistemul VAR.

Francezii au dat lovitura de graţie în minutul 90, nu înainte ca Pogba să fi nimerit cu exactitate, din lovitură liberă, colţul din dreapta sus al porţii lui Curtoise.

Autorul golului victoriei franceze a fost Theo Hernandez, al cărui şut năpraznic, de pe loc, de la 15 metri, nu a mai putut fi decât uşor deviat de Curtois (3-2, min. 90).

Franţa s-a calificat în finala turneului final al Ligii Naţiunilor, unde va întâlni duminică, de la ora 21.45, pe San Siro din Milano, reprezentativa Spaniei, care a învins în cealaltă semifinală pe Italia, cu 2-1.

În finala mică se vor întâlni, tot duminică, de la ora 16.00, Italia şi Belgia, pe Stadio Juventus, din Torino.