Superstarul elvețian Roger Federer (8 ATP) a jucat primul său meci din 11 martie încoace, fiind învins în turul doi al turneului de tenis ATP 250, de la Geneva, de jucătorul spaniol Pablo Andujar (75 ATP).

Roger Federer a avut o escală scurtă la turneul Gonet Geneva Open, de pe tărâm elvețian, la revenirea sa, după mai bine de două luni de la ultimul său meci jucat în circuitul ATP. Intrat în competiție direct în turul 2, elvețianul a părăsit turneul după un joc ce nu a durat nici 2 ore.

Numărul mondial 75, Pablo Andujar l-a învins în trei seturi, spaniolul revenind de la 2-4, în setul decisiv, pentru a câștiga cu 6-4, 4-6, 6-4, într-o oră și 52 de minute, în fața unui public restrâns prezent la arena Parc des Eaux-Vives.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Federer, care a jucat primul său meci din 11 martie, s-a văzut eliminat încă din turul secund de un jucător de 35 de ani, care a înregistrat doar a cincea victorie în fața unui jucător de Top 10, în întreaga sa carieră.

Ultima victorie împotriva unui jucător din top 10 a lui Andujar a fost cea împotriva lui David Ferrer, pe atunci locul 8 ATP, în semifinalele Barcelona Open, din 2015.

Andujar îl va întâlni în sferturile de finală pe câștigătorul meciului dintre elvețianul Dominic Stephan Stricker (419 ATP) și maghiarul Marton Fucsovics (44 ATP).

Stricker (18 ani), posesor a unui wild card, a înregistrat prima sa victorie în circuitul ATP Tour, în primul tur, împotriva finalistului din 2016, Marin Cilic, pe care l-a învins luni cu 7-6 (5), 6-1, în 79 de minute. Fucsovics a avut însă un meci mai greu cu Henri Laaksonen, scor 7-5 , 7-5, într-o oră și 50 de minute.

(sursa: Mediafax)