• Sportivul elvețian Roger Federer a decis să scoată la licitație o colecție personală de articole sportive folosite de-a lungul carierei sale
  • Obiecte sunt estimate la 1,15 milioane euro
  • Banii strânși în urma licitației vor fi donați în scop caritabil

Elvețianul va organiza în vara acestui an două licitații, în cadrul cărora va pune la bătaie obiecte sportive din colecția personală. De 20 de ori câștigător de Grand Slam, Roger Federer va folosi banii adunați pentru a finanța acțiunile fundației sale.

Licitațiile, organizate de Christie’s, vor avea loc în lunile iunie și iulie

Prima licitație va avea loc, cu participarea fizică a licitatorilor, pe 23 iunie și va include 20 de loturi, fiecare fiind reprezentativ pentru câte unul dintre titlurile de Grand Slam ale lui Federer. Prețurile vor varia de la 3.000 și 70.000 de lire sterline (80.400 euro).

Printre articole se află și ținuta și racheta de la victoria din finala Openului Francez din 2009, când Federer l-a învins pe Robin Soderling, incluzând chiar și pantofii încă acoperiți de zgura roșie de pe arena principală de la Roland Garros.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Fanii și colecționarii vor putea, de asemenea, să liciteze pentru trusa și racheta pe care le-a folosit în 2007, în a doua din cele trei finale câștigate la Wimbledon, împotriva rivalului său de o viață, Rafael Nadal, inclusiv pantofi decorați cu steagurile Elveției, care reprezintă titlurile sale de la Wimbledon.

Elegantul cardigan alb cu emblema RF, purtat înainte de a-l înfrunta pe britanicul Andy Murray în finala din 2012 de la Wimbledon, este de asemenea scos la vânzare, la fel ca și pantofii pe care i-a purtat când a câștigat al treilea Wimbledon, împotriva lui Andy Roddick.

„Fiecare piesă din aceste obiecte reprezintă un moment din cariera mea și îmi oferă oportunitatea să împărtășesc o parte din colecția mea personală cu fanii mei din întreaga lume”, a spus Federer.

„Veniturile vor sprijini Fundația Roger Federer, și ne vor ajuta să continuăm să livrăm resurse educaționale copiilor din Africa și Elveția”.

O a doua licitație, online, are loc în iulie, cu 300 de articole la prețuri mai mici, cum ar fi manșetele purtate de Federer în timpul celui de-al 1.500-lea meci profesionist, în cadrul unui turneu din Basel.

Casa de licitații organizatoare a evaluat întreaga colecție la un milion de lire sterline (1,15 mil euro), dar speră să ajungă la 1,5 milioane de lire sterline (1,72 mil euro).

„Piața de suveniruri sportive este în plină expansiune de ani de zile, în special pentru piesele purtate în timpul competițiilor și semnate cu autograful sportivului. Licitațiile vor fi, fără îndoială, o piatră de hotar în acest fenomen, în continuă creștere la nivel mondial”, a declarat un reprezentant al casei de licitații, citat de Reuters.