• România a beneficiat de susținerea a 92.000 de fani, clasându-se pe locul cinci.
  • Presa germană a publicat o ierarhie a țărilor cu cea mai mare prezență de fani la Campionatul European din Germania.
  • Turcia ocupă primul loc.

România, în Top 5 la Euro 2024. Conform presei germane, peste 130.000 de fani turci au participat la meciurile Euro 2024 desfășurate în Germania, potrivit datelor UEFA.

În timpul fazelor grupelor, România a beneficiat de susținerea a 92.000 de fani, clasându-se pe locul cinci, fiind devansată de Albania.

Presa germană a publicat o ierarhie a țărilor cu cea mai mare prezență de fani la Campionatul European din Germania, cu Turcia pe primul loc, urmată de gazdele germane și de Croația pe locul trei.

Recomandări

BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ORBAN, VIZITĂ ISTORICĂ ÎN UCRAINA
SE RĂCOREȘTE VREMEA
HAOS PE OTOPENI

Aceste cifre reflectă numărul de fani prezenți la cele trei meciuri din faza grupelor. Turcia a înregistrat cel mai mare număr de suporteri pe stadioanele germane, cu 130.000 de participanți, în timp ce Germania a avut 125.000 de fani și Croația aproximativ 103.000.

Albanezii s-au clasat imediat după Croația, cu un total de 95.000 de fani în Germania, iar topul cinci a fost completat de România, cu 92.000 de susținători.

România a triumfat în Grupa E la Euro 2024, acumulând 4 puncte și avansând în optimile de finală pentru a doua oară în istoria sa, după performanța din 2000.

Cunoscută drept „Generația de Suflet”, echipa a depășit așteptările, câștigând grupa în fața tuturor pronosticurilor inițiale.

Citește și