• România 0 – 1 Germania
  • România a căzut pe locul 4 în grupa J de calificare la Campionatul Mondial din Qatar
  • Armenia 2 – 0 Islanda și Macedonia de Nord 5 – 0 Liechtenstein, în celelalte partide ale grupei

UPDATE

România a pierdut în această seară meciul disputat pe Arena Națională cu reprezentativa Germaniei, scor 0-1. În ciuda formulei ofensive pe care a folosit-o Mirel Rădoi, tricolorii nu au reușit să marcheze la puținele ocazii pe care le-a avut. Totuși, am văzut un joc curajos al echipei naționale, care în loc să „parcheze autobuzul” a încercat un joc combinativ, plăcut ochiului, chiar și înainte de golul marcat de Serge Gnabry în minutul 16.

De remarcat a fost evoluția portarului nostru, Florin Niță, care a avut nu mai puțin de 8 intervenții, fără de care scorul putea căpăta proporții. Cele mai bune momente ale naționalei noastre au fost în minutele de final, atunci când atât Nicușor Stanciu, cât și George Pușcaș au avut două ocazii foarte bune de a marca.

Astfel, după rezultatul din această seară, România a căzut pe locul 4 în grupa J de calificare la Campionatul Mondial din Qatar. În aceeași grupă, Armenia s-a impus acasă, 2-0 cu Islanda, iar Macedonia de Nord a făcut scor cu Liechtenstein, 5-0.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

UPDATE

Mirel Rădoi a anunțat primul 11 cu care România va aborda meciul cu Germania, în care a operat 4 modificări față de meciul anterior.

Echipa de start a naționalei aduce câteva schimbări față de meciul cu Macedonia de Nord, atât în compartimentul defensiv, cât și în cel ofensiv. Astfel, locul lui Bancu și al lui Burcă în apărare este luat de Camora și de Toșca. Trioul ofensiv Man, Tănase, Coman din meciul anterior, îl păstrează doar pe Tănase, alături de care vor începe Ianis Hagi și Valentin Mihăilă.

Echipa de start a României, care va evolua în formula 4-2-3-1:

1. Niță – 4. Popescu, 6. Chiricheș-cpt., 3. Toșca, 22. Camora – 7. Stanciu, 18. Marin – 14. Hagi, 19. Tănase, 21. Mihăilă – 13. Keșeru.

Rezerve: 12. Lazar, 16. Radu – 2. Mogoș, 5. Nedelcearu, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Maxim, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Bicfalvi, 20. Man, 23. Crețu

Echipa de start a Germaniei, care va începe meciul într-un 4-3-3, dar nemții sunt bine-cunoscuți pentru sistemul lor dinamic:

1. Neuer – 13. Klostermann, 4. Ginter, 16.Rudiger, 23. Can – 18. Goretzka, 6. Kimmich, 21. Gundogan – 10. Havertz, 20. Gnabry, 19. Sane

Rezerve: 22. ter Stegen, 12. Leno – 2. Max, 5. Tah, 17. Wirtz, 14. Neuhaus, 8. Musiala, 11. Younes, 9. Werner

ȘTIREA INIȚIALĂ

În scurt timp, naționala României joacă al doilea meci din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.
Tricolorii dau piept cu echipa Germaniei.

Suntem la egalitate de puncte cu nemții în acest moment, noi am câștigat 3-2 cu Macedonia, iar ei cu 3-0 împotriva Islandei. Diferența adevărată apare când ne uităm la loturile noastre. Germania are o echipă care costă de 10 ori mai mult decât a noastră. De fapt, cel mai scump jucător al lor, Joshua Kimmich costă aproape cât toată naționala României.

Poate e prea mult să spunem că nu avem chiar nicio șansă. S-au întâmplat și surprize mai mari în fotbal și nu trebuie să uităm că Germania trece prin cea mai slabă perioadă a ei din ultimii ani. Eliminarea încă din faza grupelor de la Mondialul din 2018 încă îi ustură pe nemți, iar faptul că Germania e abia pe locul 13, sub naționale ca Danemarca sau Mexic ne arată perioada proastă prin care trec. După cum spunea și Rădoi, nu e imposibil, iar un rezultat pozitiv astăzi ne va aduce o postură de favoriți la locul 2 în grupă.