• România U21 – Danemarca U21 se joacă de la 20:30
  • Irlanda de Nord – România se joacă miercuri de la 21:45
  • 1000 de suporteri vor fii în tribune la Belfast

La fix 27 de ani de la meciul în care s-a născut Generația de Aur, victoria din Țara Galilor, România e țara necalificărilor și a frustrărilor.

17 noiembrie 1993, Țara Galilor – România 1-2, cu golurile lui Hagi și Răducioiu. Acela a fost meciul care ne-a dus la Mondial. În fotbal, speranța moare greu, și de-asta zicem și azi că poate noua generație va fi ca cea a lui Hagi, Popescu și Răducioiu.

Naționala mare joacă mâine seară în UEFA Nations League, în Irlanda de Nord, iar știrea e că România va juca din nou în fața suporterilor, după fix un an, de la meciul cu Spania, de toamna trecută.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Autoritățile nord-irlandeze permit accesul a 1000 de suporteri pe stadionul din Belfast. UEFA acceptă suporteri, în limita a 30% din capacitatea stadionului, dar doar suporteri ai echipei gazda. Jucătorii naționalei României vor purta banderole negre, în memoria victimelor tragediei de la Piatra Neamț.

În seara asta România U21 poate să reuşească o performanţă istorică. Tricolorii mici se pot califica la EURO şi pot deveni prima naţională a României care se califică la două turnee finale după 20 de ani. O victorie cu Danemarca ar fi şi mai dulce pentru selecţionerul Adi Mutu, care abia aşteaptă să îşi ia revanşa pentru calificare ratată la EURO 2004 tot împotriva Danemarcei.

Şi naţionala mare are un meci important de jucat. Elevii lui Rădoi joacă mâine la Belfast împotriva Irlandei de Nord în Nations League. La meci vor fi şi spectatori în tribune. Ultima data când România a jucat în faţa fanilor a fost exact cu un an înainte, la eşecul din Spania cu 5-0. Meciul va avea şi o deosebită încărcătură emoţională. Jucătorii naţionalei României vor juca cu banderole negre, iar la începutul meciului se va ţine un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ.