• Clasa „Malle Moto” este cea în care se duelează motocicliștii care nu beneficiază de asistență tehnică
  • După etapa a 4-a, Gyenes e pe locul 3, dar la numai 6 minute de lider, cehul Roman Krejci
  • Urmează joi încă o etapă complicată, între Riyadh și Al Qaisumah, în lungime de 661 kilometri

Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a revenit în forță în cea de a 4-a etapă a Raliului Dakar, câștigând miercuri cursa la clasa „Original By Motul Malle Moto”.

Clasa „Malle Moto” este cea în care se duelează motocicliștii care nu beneficiază de asistență tehnică, întreținerea motocicletei, dar și celelalte activități extracursă, căzând în sarcina concurenților.

Etapa a 4-a s-a desfășurat pe traseul dintre Wadi Ad Dawasir și Riyadh, în lungime de 813 kilometri, cu o specială mai scurtă, de doar 337 kilometri, dar mult mai dificilă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Gyenes a trecut linia de sosire al 33-lea la moto și primul la Malle Moto, cu timpul de 3 ore 17 minute și 46 secunde, fiind urmat la Malle Moto de Roman Krejci (Bo!Beton Team), la 57 de secunde și David Pabiska (Janter Team), la 3 minute, 20 de secunde.

În clasamentul general Malle Moto, Mani a recuperat spectaculos față de ziua de marți, când a fost pe locul 4, la 31 minute și 45 secunde de primul loc.

În etapa a 3-a, acesta a pierdut mai mult de 30 de minute din cauza unei defecțiuni tehnice la sistemul de alimentare. Mani a povestit marți seara că practic, a fost nevoit să se oprească, să demonteze unul din rezervoare și să transfere combustibilul în celălalt rezervor. Pentru a nu repeta operațiunea, el a rulat la viteză mai mică în ultima parte a cursei, pentru a nu rămâne fără benzină.

După etapa a 4-a, Gyenes e pe locul 3, dar la numai 6 minute de lider, cehul Roman Krejci.

La clasa moto etapa a fost câștigată de spaniolul Joan Barreda Bort, (Monster Energy Honda Team 2021), iar clasamentul general îl are de miercuri în frunte pe Xavier de Soultrait (HT Rally Raid Husqvarna Racing), la doar 15 secunde de al doilea clasat, Joan Barreda Bort.

Urmează joi încă o etapă complicată, între Riyadh și Al Qaisumah, în lungime de 661 kilometri, cu o probă specială foarte lungă, de 456 de kilometri.