• Ronaldo a revenit pe prima poziție a clasamentului celor mai bine plătiți sportivi la nivel mondial.
  • El câștigă 200 de milioane de dolari din contractul cu Al-Nassr și alte 60 de milioane de dolari din publicitate și business.
  • Pe locul 10 avem un jucător din fotbalul american, este vorba de Lamar Jackson.

Cristiano Ronaldo did it again! Starul portughez a revenit pe prima poziție a clasamentului celor mai bine plătiți sportivi la nivel mondial, publicat de Forbes. Care sunt veniturile fostului balon de aur și ce
alte nume din sportul internațional completează topul?

Este vorba de un top Forbes realizat de-a lungul sezonului pe declarații de avere, interviuri, știri și așa mai departe, deci cifrele au o oarecare marjă de eroare, însă clasamentul în sine este cu siguranță unul stabilit. Ronaldo este pe primul loc cu 260 de milioane de dolari câștigați în 2024 la 39 de ani deși putem să spunem că nu mai este în perioada de glorie, apogeul carierei. El câștigă 200 de milioane de dolari din contractul cu Al-Nassr și alte 60 de milioane de dolari din publicitate, business și așa mai departe. Pe locul 2 îl avem pe Jon Rahm care este un jucător de golf, singurul de altfel care intră în top 10.

Deși golful nu este atât de popular la noi, nu face poate atât de mulți bani, însă iată că Al-Nassr a câștigat în 2024 nu mai puțin de 218 milioane de dolari, de altfel singurul pe lângă un altul cu sumă mai mare de 200 de milioane de dolari. Messi e pe locul 3, contractul cu Inter Miami îi aduce 135 de milioane de dolari, iar mai apoi vedem pe doi baschetbaliști, este vorba de Lebron James și de Giannis Antetokounmpo. Cei doi baschetbaliști au sume de 111 și 128 de milioane de dolari, în cazul lui Lebron, iar mai apoi avem nume mari. Mbappe câștigă 110 milioane de dolari, iar mai apoi îl avem pe Neymar și pe Benzema cu peste 100 de milioane de dolari.

Recomandări

BEC PUBLICĂ REZULTATELE FINALE
MICROSOFT, DETRONATĂ DE NVIDIA
POPOVICI SE CALIFICĂ ÎN FINALĂ
REZULTATE FINALE LA EUROPARLAMENTARE
TINERII ROMÂNI NU CONTINUĂ STUDIILE
IORDĂNESCU INTRĂ ÎN TOP 10

Pe locul 9 îl avem pe Steph Curry, care abia trece pragul de 100 de milioane de dolari comparativ cu Lebron care câștigă cu 26 de milioane de dolari mai mult. Pe locul 10 avem un jucător din fotbalul american, este vorba de Lamar Jackson.

Deci dacă facem un total, o statistică putem spune că avem 5 fotbaliști, 3 baschetbaliști, un jucător de golf și un jucător de fotbal american toți aceștia acumulează 1,3 miliarde de dolari în 2024. Nu e nicio femeie în top 50 Forbes când vine vorba de sportive încă din 2019 până astăzi. Timp de 6 ani nicio femeie, nicio sportivă nu a reușit să acumuleze mai mult de 100 de milioane de dolari.

Citește și